Društvo

NEMA VREMENA ZA ISPIJANJE KAFA Saška iz Prijedora studira, vozi autobus, uzgaja pse, planinari (FOTO)

Prijedorčanka Saška Ostojić (29) vozi autobus, šiša i uređuje kućne ljubimce, radi kao veterinarski tehničar u očevoj ordinaciji, uzgaja pse – njemačke boksere, studira na Poljoprivrednom fakultetu, planinari.

Saškin životni moto vrlo je jednostavan. Ko hoće da radi, može i ovdje lijepo živjeti.

Loading...

Nije sve u parama

– Na kraju, nije sve ni u parama. Nedavno sam gledala djevojku koja živi na selu, brine se o stoci i to u potpunosti podržavam. Mada se to rijetko može vidjeti. Mnogi uglavnom samo sjede i ispijaju kafe i možda samo čekaju neku priliku da se dobro udaju. Ili odu negdje vani – kaže Saška za Avaz.

Ističe da ne planira odlazak u inostranstvo kao mnogi vršnjaci.

– I vani se mora mnogo raditi, od godišnjeg do godišnjeg. Mi ovdje imamo manje, ali bar znamo da živimo, da se, ako ništa drugo, bar družimo – kaže Saška, koju smo zatekli u salonu „Pet Grooming Team Ostojić“, u kojem je pomno uređivala jednog kućnog ljubimca.

Zbog krpelja je to, po zahtjevu vlasnika, bilo šišanje na „nulericu“. Prije toga ide kupanje, češljanje, a na kraju i neka frizurica.

– Obično je to redoslijed. Psi žive u kući i mora se voditi računa o njihovoj higijeni. Najčešće šišam maltezere i bišone, mada je bilo zahtjeva da šišam mace, zeke, pitanja kojim šamponom da kupaju magare jer su ga nabavili kao ljubimca za djecu – kaže Saška.

Položila iz prve

Zanimljivo je da je nakon deset godina vozačkog staža položila i D-kategoriju, za autobus. Bio je to osmomartovski poklon od roditelja, koji je Saška uzvratila tako što je „sve položila iz prve“. Planira položiti državni, a nakon toga možda i posao potraži za volanom nekog autobusa.

– Dok sam polagala, dobijala sam raznorazne poruke, u smislu „super ti stoji“, „svaka čast“, mada je bilo i onih koji su se čudili kada su me vidjeli za volanom – kaže s osmijehom Saška, koja slobodnog vremena nađe i za planinarenje, najradije po Sloveniji, BiH Srbiji i uglavnom sa „starijim ekipama“ zbog kondicije.

Baka Nadežda: Kada radi, muško joj nije ravno

U svemu što radi, Sašku podržava baka Nadežda. Na unuku je više nego ponosna.

– Ona je baš vrijedna, muško joj nije ravno kad počne raditi – kaže baka Nadežda.

S osmijehom dočekuje pitanje je li unuka „povukla na nju, ljepotom i vrednoćom“. Priča da se ona nekad bavila konjičkim sportom, prepone preskakala, a da danas u 82. godini ne silazi s bicikla.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!