Region

Majka prije mjesec dana ostavila bebu u taksiju, a sada se vratila i odvela je u Švajcarsku

Priča o ostavljenoj bebi u taksi vozilu u Vrnjačkoj Banji dobila je neočekivan obrt. Poslije gotovo mjesec dana provedenih na odjeljenju neonatologije Opšte bolnice “Studenica”, djevojčicu je majka, koja je prethodno ostavila u taksi vozilu, zajedno sa ocem sada preuzela i odvela u Švajcarsku, gdje par živi 20 godina.

Nesrećna beba je prve dana života provela u bolnici, bez roditelja. Napredovala je, a socijalne službe su utvrdile sa su stekli uslovi da dijete bude predato roditeljima. Stručni tim Centra za socijalni rad iz Trstenika kojem je zbog mjesne nadležnosti pripao slučaj, procijenio je da su roditelji spremni da vode brigu o djetetu, bez obzira na činjenicu da su je prethodno napustili, pa im je djevojčica vraćena.

Loading...

Naime, radnici Centra iz Trstenika su od početka bili na vezi sa socijalnim službama iz Švajcarske, gdje otac i majka, koja ima sedmoro djece, već 20 godina žive i rade. Kako saznaje Blic, porodica je na evidenciji Službe socijalne pomoći u Švajcarskoj jer su ranije imali bračnih i porodičnih nesuglasica.

Otac je odmah nakon što je saznao šta se dogodilo, došao u Trstenik jer je i porijeklom iz ovih krajeva i sve vrijeme sarađivao sa Centrom za socijalni rad.

“Nisu lišeni roditeljskog staranja. U saradnji sa švajcarskim službama, odlučeno je da kada se vrate, budu pod njihovim stalnim nadzorom. Majka je ispričala da je ona ustvari došla u Srbiju, i u okolinu Trstenika kako bi pripremila papire za blizance koje je dovela. U tom trenutku je navodno krenuo prijevremeni porođaj i ona je morala da se sama porodi. Rekla je da nije imala nikakav plan”, kaže izvor upoznat sa slučajem.

Ostalo je nejasno zašto je ostavila bebu u taksiju i otišla. Navodno je odgovor majke bio da je bila pod velikim stresom. Ali, Centar za socijalni rad iz Trstenik i socijalna služba iz Švajcarske su donijeli odluku da ne budu lišeni roditeljstva.

Podsjetimo, žena iz Smedereva koja je ostavila bebu u taksiju u Vrnjačkoj Banji, porodila se u selu Jasikovica kod Trstenika. Pošto je medicinska sestra, porođaj je uradila sama, ali nije ugrozila bebu.

Pretpostavlja se da je jedan od scenarija, da zbog toga što se porodila blizu Trstenika i našla u taksiju, koji je bio parkiran u blizini autobuske stanice. Vjeruje se da je žena sa blizancima od pet godina i bebom u korpi i krenula u Vrnjačku Banju kako bi bebu negdje ostavila.

“Pitala me da li imam neku ženu kod koje bi mogla da ostavi bebu. Pošto sam rekao da nemam, dao sam joj svoj broj i ostao sa bebom u taksiju”, rekao je tada taksista Miloš Mitrović, koji je cijeli slučaj prijavio i odnio bebu u Dom zdravlja u Vrnjačkoj Banji.

Žena koja je ostavila bebu staru nekoliko dana u taksiju je na privremenom radu u Švajcarskoj i majka čak sedmoro dece. Krila je da ima dijete u korpi, rekavši prvobitno da je u njemu mačka. U Vrnjačkoj Banji je izašla sa djecom i rekla taksisti da ih sačeka. Ali, vozač kada je shvatio da se majka neće vratiti, odmah je odveo dijete u bolnicu.

Vezane vijesti:

Žena ostavila korpu sa bebom u taksiju i nestala

(Blic)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!