Politika

Govedarica: Ja navijam za Dodika po pitanju NATO-a

MAP ostaje i dalje kamen spoticanja u procesu formiranja novog saziva Savjeta ministara, a to su kazali i lideri SNSD-a, HDZ-a i SDA svojim različitim stavovima o formiranju Savjeta ministara BiH, tvrdi predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica, dodajući da će iz te utakmice zvane BiH i NATO izaći samo jedan pobjednik – Izetbegović ili Dodik.

“Ja navijam za Dodika. Zato što je prihvatio sve ono što smo mi 2009. godine govorili, a to je da Srbi iz BiH moraju po pitanju NATO-a da prate Srbiju. Tada je Dodik prihvatao NATO a nama govorio da smo mi neznalice, da ne osjećamo poliitčki trenutak u kome živimo a danas je došao na tu našu tezu”, kazao je Govedarica u emisiji Puls BN TV.

“Stav SDS u vezi NATO saveza je nepromijenjen i mi treba da u tome pratimo Srbiju”, kazao je Govedarica, dodajući da Dodik i Bakir neće odstupiti od maksimalističkih uslova oo MAP, iako su potpisana sva dokumenta na koja je, kako podsješa, SDS i ranije upozoravao.

Postoji pakleni plan i sve je ovo predstava za javnost i iz ove priče neko će izaći kao pobjednik a neko poražen. Vidjećemo kako će biti a ja navijam za Dodika u ovoj priči jer je prihvatio naše stavove još iz vremena kada je SDS vodio Mladen Bosić”, kazao je Govedarica.

Prema njegovim riječima sve je dogovoreno i ovo što imamo je samo predstava za javnost u režiji Izetbegovića i Dodika.

– Ukoliko Hrvati u BiH prirodno prate Hrvatsku, ako Bošnjaci prirodno prate Tursku, onda je prirodno da Srbi u BiH prate braću iz Srbije”, kazao je Govedarica i naveo da postoji prevara vijeka jer su Dodik i Izetbegović napravili jedan plan kako da prevare i Bošnjake i Srbe i da od toga naprave cirkus da se verbalno posvađaju da zasjedaju parlamenti i ko zna šta…

“Naši ministri u Savjetu ministara pet puta su odbili da razmatarju MAP “, kazao je Govedarica i dodao da je suština cijele priče da Ministratsvo odbrane pripadne SDA, čiji ministar treba da proslijedi nezakonito potrebnu saglasnost za MAP u Brisel.

“Nakon toga uslijediće drama, teške optužbe između Dodika i Izetbegovića, zasjedaće parlament …osporavanje i sve to će biti samo predstava za javnost”, kazao je Govedarica, navodeći da za to ima određena saznanja.

Govoreći o politici SDS, Govedarica je rekao da će SDS djelovati opoziciono i da će podržati na nivou BiH sve ono što je u interesu Republike Srpske i snažno biti protiv onog što bude ugrožavalo Republiku Srpsku.

“SDS neće biti niičiji privjesak i takvu odluku smo donijeli na Glavnom odboru”, kazao je Govedarica, navodeći da je RS i Srbima potrebna državnička politika naspram populističke koju vodi Dodik.

(Vijesti.ba / BN)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!