Politika

Govedarica: Ja navijam za Dodika po pitanju NATO-a

MAP ostaje i dalje kamen spoticanja u procesu formiranja novog saziva Savjeta ministara, a to su kazali i lideri SNSD-a, HDZ-a i SDA svojim različitim stavovima o formiranju Savjeta ministara BiH, tvrdi predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica, dodajući da će iz te utakmice zvane BiH i NATO izaći samo jedan pobjednik – Izetbegović ili Dodik.

“Ja navijam za Dodika. Zato što je prihvatio sve ono što smo mi 2009. godine govorili, a to je da Srbi iz BiH moraju po pitanju NATO-a da prate Srbiju. Tada je Dodik prihvatao NATO a nama govorio da smo mi neznalice, da ne osjećamo poliitčki trenutak u kome živimo a danas je došao na tu našu tezu”, kazao je Govedarica u emisiji Puls BN TV.

Loading...

“Stav SDS u vezi NATO saveza je nepromijenjen i mi treba da u tome pratimo Srbiju”, kazao je Govedarica, dodajući da Dodik i Bakir neće odstupiti od maksimalističkih uslova oo MAP, iako su potpisana sva dokumenta na koja je, kako podsješa, SDS i ranije upozoravao.

Postoji pakleni plan i sve je ovo predstava za javnost i iz ove priče neko će izaći kao pobjednik a neko poražen. Vidjećemo kako će biti a ja navijam za Dodika u ovoj priči jer je prihvatio naše stavove još iz vremena kada je SDS vodio Mladen Bosić”, kazao je Govedarica.

Prema njegovim riječima sve je dogovoreno i ovo što imamo je samo predstava za javnost u režiji Izetbegovića i Dodika.

– Ukoliko Hrvati u BiH prirodno prate Hrvatsku, ako Bošnjaci prirodno prate Tursku, onda je prirodno da Srbi u BiH prate braću iz Srbije”, kazao je Govedarica i naveo da postoji prevara vijeka jer su Dodik i Izetbegović napravili jedan plan kako da prevare i Bošnjake i Srbe i da od toga naprave cirkus da se verbalno posvađaju da zasjedaju parlamenti i ko zna šta…

“Naši ministri u Savjetu ministara pet puta su odbili da razmatarju MAP “, kazao je Govedarica i dodao da je suština cijele priče da Ministratsvo odbrane pripadne SDA, čiji ministar treba da proslijedi nezakonito potrebnu saglasnost za MAP u Brisel.

“Nakon toga uslijediće drama, teške optužbe između Dodika i Izetbegovića, zasjedaće parlament …osporavanje i sve to će biti samo predstava za javnost”, kazao je Govedarica, navodeći da za to ima određena saznanja.

Govoreći o politici SDS, Govedarica je rekao da će SDS djelovati opoziciono i da će podržati na nivou BiH sve ono što je u interesu Republike Srpske i snažno biti protiv onog što bude ugrožavalo Republiku Srpsku.

“SDS neće biti niičiji privjesak i takvu odluku smo donijeli na Glavnom odboru”, kazao je Govedarica, navodeći da je RS i Srbima potrebna državnička politika naspram populističke koju vodi Dodik.

(Vijesti.ba / BN)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!