Svijet

SAD poziva na zabranu preleta ruskih aviona ka Venecueli

MOSKVA – Amerika je pozvala međunarodnu zajednicu da zabrani ruskim avionima da lete ka Venecueli.

Portparol američkog Stejt departmenta Morgan Ortagus pozdravila je odluku Malte da ne dozvoli prelet ruskim avionima i ocijenila da bi slične odluke mogle da pomognu u obustavi podrške Moskve predsjedniku Venecuele Nikolasu Maduru.

Loading...

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ranije je izjavila da je Malta odbila da da odobrenje za prelet dva ruska aviona sa teretom i osobljem na putu ka Venecueli.

Ona je naglasila da Malta nije dala nikakav razlog za svoju odluku i da će Moskva zbog toga uzeti u razmatranje bilateralne odnose sa tom ostrvskom državom.

Lider opozicije Huan Guaido se 23. januara proglasio za privremenog predsjednika Venecuele, a podržale su ga SAD, sve članice Grupe Lima, osim Meksika, kao i Australija, Albanija, Gruzija, Izrael i članice Organizacije američkih zemalja.

Većina članica EU priznala je Gvaida za predsjednika Venecuele 4. februara.

Madura su podržali Rusija, Bolivija, Iran, Kuba, El Salvador, Nikaragva, Sirija i Turska, a Kina je pozvala na mirno rješenje, bez miješanja drugih zemalja.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!