Društvo

Tinejdžerima je “posao” da se bune, a na roditeljima je da iz njih izvuku najbolje

Tinejdžeri treba da se bune, to im je posao. A vi se potrudite da iz njih izvučete ono najbolje, a ne da ih kažnjavanjem još više gurate u ambis. Potrebno je dati im razlog da ne budu loši, odnosno da budu dobri.

Roditelji  uglavnom smatraju da bez kažnjavanja ne mogu da sa stranputice vrate svoje adolescente, dok Najdžel Lata, klinički psiholog sa Novog Zelanda, kaže da je baš to kontraproduktivan metod.

Loading...

“Tinejdžeri su osjetljiva kategorija kada je u pitanju mogućnost upadanja u probleme sa drogom, nasiljem, kriminalom, a pritom su skloni depresiji, ljenosti i suicidnim mislima”, navodi Late. 

“Kako funkcioniše njihov mozak? Zašto morate odmah da reagujete kada vidite da nešto nije u redu? Zato što poslije može da bude kasno. A oni mrze riječ “kazna” i na nju reaguju još gore. Potrebno im je da im date razlog da ne budu loši, odnosno da budu dobri”, savjetuje stručnjak.

Tinejdžeri, dodaje, treba da se bune, to im je posao. A vi se potrudite da iz njih izvučete ono najbolje, a ne da ih kažnjavanjem još više gurate u ambis.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!