Sport

Borac i Leotar za trofej

Košarkaši Borca i Leotara počinju borbu za titulu prvaka Prve lige RS i plasman u Ligu BiH. Finalna serija se igra na tri dobijene utakmice, a prva će biti igrana u banjalučkoj dvorani “Borik” u nedjelju od 19 časova.

“Protivnika treba poštovati, ali vjerujem da je sve u našim rukama. Nema čega da se bojimo, čak smatram da smo favoriti”, rekao je Dragan Mičić, trener Borca, koji je ligaški dio takmičenja završio na prvom mjestu, ispred Leotara.

Loading...

Mičić je rekao da vjeruje da će sitnije povrede njegovih igrača biti sanirane do nedjelje, kada ih čeka, kako kaže, duel s ozbiljnim timom:

“Leotar je sastavljen od nekoliko sjajnih pojedinaca. Tu su Dejan Šakotić, jedan od najboljih strijelaca lige, Đorđe Ninkovića, koji igra na poziciji pet, plejmejkeri Srđan Damjanović i Marko Raičević, te Damjan Milošević na poziciji četiri. Vrlo kvalitetna ekipa, ali cijenim svoje igrače i vjerujem u njih. Nadam se da ćemo finalnu seriju odigrati kako možemo, timski, s enegrijom i zalaganjem kao na posljednjoj utakmici. Ako to uradimo, rezultat ne bi smio doći u pitanju. Nadam se da će publika doći u većem broju i da će podržati naš tim.”

Trener Mičić smata da igra koju su njegovi košarkaši pokazali u srijedu u majstorici polufinalne serije protiv Budućnosti BN (93:48), vraća samopouzdanje, a s tim se slaže i košarkaš Srđan Lončar.

“Majstorica nam je dala vjetar u leđa i nadam se da imamo kvalitet da u nedjelju pobijedimo Leotar, a onda ćemo razmišljati o narednim duelima”, rekao je Lončar.

Mlađi igrači ističu da im je veoma važno iskustvo Marka Šćekića, koji je uvijek spreman da pomogne timu – i savjetima i igrom.

“Pomogao sam i u majstorici, gdje je sve od početka krenulo kako treba, momci su odreagovali vrhunski, sve su odradili na visokom novou, višem od ove lige”, rekao je Šćekić.

Banjalučani vjeruju da mogu napraviti korak više u odnosu na prošlu sezonu i izboriti plasman u viši rang, a u trijumf vjeruju i Trebinjci.

“Nadam se da možemo do titule. Teško je reći šta bi moglo presuditi, ali mislim da imamo podjednake šanse. Ekipe su približne po kvalitetu, s tim što u Borcu osjećaju malo veći pritisak zato što su nas dva puta pobijedili ove sezone i zato što imaju prednost domaćeg terena. Borac ima dobar tim, nekoliko dobrih igrača, i Šćekića, koji je iskustvom mnogo donio ekipi”, rekao je Šakotić.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!