Region

“Svima je neko došao, moja mama nije, jer nema para”

– Svakome je neko došao, moja mama nije mogla. Znam da nije mogla, nema pare za kartu – riječi su malog Aleksandra V. (11) čija je sudbina potresla Srbiju.

– Drugoj djeci došla braća, sestre, majka, tata, meni niko nije mogao. Htio sam da plačem, ali znam da me mama i seka vole, pa sam žurio da ozdravim i što prije se vratim kući – stidljivo priča Aleksandar, dok mu brada podrhtava, ali se toliko stegao da nije dozvolio da mu krene suza.

Loading...

Sudbina Aleksandra iz Kuršumlije, koji je boravio sam u prokupačkoj bolnici dok je ležao na odjeljenju pedijatrije, podigla je Srbiju na noge.

Aleksandar je nedavno izašao iz prokupačke bolnice “Dr Aleksa Savić”, gdje je ležao zbog upale pluća. Tu su ga usamljenog, bez slatkiša, voća i sokova zatekli učenici trećeg tri razreda prokupačke Medicinske škole, koji su bili na praksi.

Saznavši da majka nije mogla da mu dođe u posjetu, jer nije imala pare za prevoz, ni da mu bilo šta kupi, učenici su se organizovali i Aleksandru donijeli pidžamu, slatkiše, sokove, pričali sa njim.

Ova je priča potom obišla Srbiji i niko nad sudbinom ovog dječaka nije ostao ravnodušan.

Mališan je morao sam da leži u bolnici bez prisustva mame, jer kod kuće ima sestru (12) koja ima zdravstveni problem, te je majka Milijana kod dječaka dolazila samo kad je bila u prilici. Prema njenim riječima, ona nije imala novca za put, jer njih troje poslije suprugove smrti žive sa 12.000 dinara mjesečno, te im je svaki izdatak veliki.

U bolnici u Prokuplju kako Blic saznaje, o Aleksandru su brinuli svi – ljekari, medicinske sestre, kao i đaci Medicincke škole “Dr Aleksa Savić”.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!