Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Bimal Jedinstvo i Mladost na korak do odbrane titule prvaka BiH

Odbojkašice Bimal Jedinstva i odbojkaši Mladosti nalaze se na pragu novih titula prvaka BiH nakon što su u prvim finalnim utakmicama plej-ofa Premijer lige napravili brejk sa ekipama Gacka, odnosno Kaknja i poveli u seriji koja se igra na dvije pobjede.

Aktuelne prvakinje napravile su korak ka odbrani titule nakon što su na vrućem gostovanju u Gacku slavile rezultatom 3:1 (23:25, 25:15, 25:12, 25:9). Brčanke sada još jedan trijumf dijeli od naslova, a priliku da podignu pehar imaće u Brčkom u petak, kada je zakazana druga utakmica. Gačanke su u prvom setu pokazale da posjeduju kvalitet, povele su 1:0, ali u nastavku su gošće samo potvrdile zašto su već godinama neprikosnovene na bh. sceni.

“Pobjedom smo napravile veliki korak ka odbrani titule. Moram čestitati ekipi Gacka na pruženom otporu, posebno u prvom setu, koji su zasluženo osvojile. Iako smo imale veliku prednost, one su uspjele da iskoriste sve naše mane u tom trenutku. Na kraju je ipak presudilo iskustvo i naša spremnost, želja i volja”, kaže Žana Dragutinović, kapiten Brčanki.

Dragutinovićeva, koja je inače dijete Bimal Jedinstva, s kojim je postala i jedna od najtrofejnijih igračica u BiH, vjeruje kako će njen tim već u drugom susretu riješiti pitanje prvaka te da neće biti potrebe da se igra majstorica, koja bi se u slučaju trijumfa Gacka ponovo igrala u Brčkom.

“Sigurno ćemo u petak dati sve od sebe da završimo posao i slavimo 2:0 u pobjedama. U utakmicu ćemo ući još odgovornije i spremnije kako bismo odbranile titulu prvaka BiH i osvojile novu tripletu (Kup BiH, Kup Republike Srpske)”, istakla je prvotimka Bimal Jedinstva, koja je, uz Sandru Mitrović, odbojkašica sa najdužim stažom u višestrukom prvaku BiH.

U muškoj konkurenciji prvi susret između Kaknja i Mladosti donio je pravu dramu, a triler u pet setova je na kraju pripao petorostrukim uzastopnim prvacima iz Brčkog. Po setovima je bilo 19:25, 18:25, 25:16, 25:21, 15:12. Kakanjci su imali prednost od 2:0, ali su gosti u nastavku pokazali da nikada ne treba otpisivati šampiona. Izabranici trenera Branka Mišića su zaigrali mnogo bolje, te stigli do velikog preokreta i vodstva u seriji. Druga utakmica igra se u petak, kada će Brčaci imati priliku da proslave šestu uzastopnu titulu.

U slučaju majstorica, u obje konkurencije, one bi se dan nakon drugih utakmica igrale takođe u Brčkom.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button