Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Potvrđena optužnica protiv dva policajca zbog primanja mita

TUZLA – Opštinski sud u Tuzli potvrdio je optužnicu protiv službenika tuzlanske Policijske stanice Centar Enisa Tučića (49) i Slađana Iličića (47) zbog sumnje da su tokom saobraćajne kontrole primali mito

U optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzla obrazloženo je da su ova dva policajca od novembra prošle do početka januara ove godine zloupotrijebili položaj i ovlašćenja u oblasti bezbjednosti saobraćaja tako što su kontrolisali više vozača koji su počinili prekršaje i nisu im izdavali prekršajne naloge.

Oni su od određenog broja vozača koji su počinili prekršaje uzimali manje iznose novca kako im ne bi izdavali prekršajne naloge, te su u obrasce za kontrolu saobraćaja upisivali neistinite podatke, saopšteno je danas iz Kantonalnog tužilaštva.

U optužnici je predloženo nadležnom sudu da se imenovanim izrekne mjera petogodišnje zabrane vršenja dužnosti u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i drugim policijskim agencijama u BiH.

Predloženo je da se od optuženih oduzme imovinska korist pribavljena krivičnim djelima.

Ova dva policajca su osumnjičena da su kao saučesnici počinili produžena krivična djela zloupotreba položaja i ovlaštenja, primanje dara ili drugih oblika koristi i falsifikovanja službene isprave.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button