Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Lukač: Preduzimamo opsežne mjere i radnje u vezi sa ubistvom Krunića

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzelo je opsežne istražne i operativno-taktičke mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti u vezi sa podmuklim i svirepim ubistvom iz zasjede banjalučkog biznismena i čovjeka /Slaviša Krunić/ koji je u Banjaluci bio poznat kao neko ko je zapošljavao skoro 1.500 radnika, istakao je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Lukač je naglasio da je život izgubio i Krunićev pratilac, mladić koji je bio sa njim u vozilu, dok je drugi pratilac teško ranjen.

– Noćas smo predali tužilaštvu izvještaj protiv Emilia Balda koji je bio jedan od direktnih izvršilaca uključenih u ovo svirepo ubistvo. Željko Kovačević, poznat policiji od ranije, ubijen je na licu mjesta tokom mučkog napada /na Krunića/. Riječ je o razbojniku koji je trećinu života proveo u zatvoru. Treće lice Benedi Đukanović koji se, takođe, dovodi u vezu sa direktnim izvršenjem ovog krivičnog djela, nalazi se u bjekstvu – naveo je Lukač.

On je podsjetio da je za njim raspisana potjernica, te izrazio nadu da će u narednom periodu biti dostupan zakonu, lišen slobode i procesuiran za nedjela koja su napravili.

Ministar Lukač je naveo i da su svi mediji objavili Đukanovićeve podatke i fotografiju, te pozvao sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju gdje se on nalazi da jave policiji.

– Tu noć kada se desilo ubistvo mi smo, u skladu sa našim radnjama koje inače preduzimamo kada se izvršavaju teža krivična djela, blokirali terena kako užeg dijela Banjaluke tako i šireg terena. On je zaustavljen na području Dervente, vjerovatno, u pokušaju bjekstva nakon izvršenog krivičnog djela. Nešto poslije 2.00 časa policija ga je zaustavila i kontrolisala, ali u tom trenutku nismo imali informaciju da je uključen u izvršenje ovog krivičnog djela, već smo to utvrdili u jutarnjim časovima – rekao je Lukač.

On je naglasio da je policajac evidentirao njegove podatke i vozilo kojim je otišao, tako da se zna da je napustio Banjaluku.

– Mi dalje radimo i preduzimamo sve radnje i mjere da dođemo do njega u saradnji sa drugim agencijama, policijama, pa i sa policijom Srbije i nadamo se da ćemo u narednom periodu uspjeti da ga uhapsimo – istakao je Lukač.

Govoreći o braći Ćulum, koji su privedeni u okviru istrage u ovom slučaju, Lukač je pojasnio da su oni privedena jer se prilikom preduzimanja svih mjera i radnji pojavila informacija da su imali veze, odnosno određene kontakte sa navedenim osumnjičenim licima.

– Vidjećemo da li imaju bilo kakve veze sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Istraga ide dalje i prema nekim drugim licima, jer je više njih privedeno u okviru istrage tako da ćemo vidjeti da li su još neka lica na bilo koji način uključena u ovo ubistvo – rekao je Lukač novinarima u Prijedoru.

Povezane vijesti:

Podnesen izvještaj protiv tri lica za teško ubistvo u Glamočanima

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button