Društvo

Poslanici o izmjenama Zakona o javnom redu i miru

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je ranije da se saglasio sa šefovima poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini da iz Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru bude povučena odredba o neovlaštenom fotografisanju i snimanju policijskih službenika, koja je bila sporna novinarima. 

Loading...

Prije razmatranja ove tačke dnevnog reda Lukač je, na za javnost zatvorenoj sjednici, poslanicima podnio izvještaj o posljednjim ubistvima policajca u Prijedoru, kao i višestrukom ubistvu u Laktašima kada je ubijen banjalučki biznismen Slaviša Krunić. 

Na dnevnom drugog nastavka 4. redovne sjednice su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća. 

Narodna skupština će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, Nacrt strategije za unapređenje položaja starijih lica u Republici Srpskoj za period od 2019. do 2028. godine i Nacrt strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja u Republici Srpskoj za period 2019-2029. godina. 

Pred poslanicima su i Izvještaj o radu i izvršenju Finansijskog plana – budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za 2018. godinu, godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2018, godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH za 2018, te prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci-Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje po Projektu energetske efikasnosti u BiH /8906-BA/. 

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je da će Skupština danas raditi produženo da bi bile apsolvirane preostale tačke dnevnog reda i da bi se sutra pristupilo glasanju. 

U prvom dijelu sjednice razmotreno je osam tačaka dnevnog reda i usvojeno više zakona i nacrta zakona. 

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!