Društvo

Čubrilović: Srpska će usvojiti izmjene zakona i slaviti 9. januar

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će Srpska usvojiti izmjene zakona kojima će biti omogućeno da slavi 9. januar kao Dan Republike i istakao da je svima jasno da će Srpska i ubuduće slaviti dan svog osnivanja, u skladu sa zakonom i običajima.

Čubrilović je naglasio da je parlament 19. aprila zvanično zaprimio odluku Ustavnog suda BiH kojom se usvaja zahtjev grupe delegata jednog kluba u Vijeću naroda Republike Srpske za ocjenu ustavnosti člana Zakona o danu Republike.

Loading...

On je podsjeto da taj sud nije razmatrao zahtjev Vijeća naroda Srpske, organa koji je mogao biti apelant, već je uzeo u razmatranje apelaciju samo jedne grupe delegata, što govori da je sporan kredibilitet i pravo po kojem postupa Ustavni sud BiH.

– Istoriju i činjenice ne može niko mijenjati i jasno je da je Srpska nastala 9. januara 1992. godine voljom srpskog naroda i izabranih predstavnika, prije početka građanskog rata – izjavio je Čubrilović za Glas Srpske.

On je istakao da Ustavni sud BiH, u kome odlučujuću ulogu imaju tri stranca i dva Bošnjaka, može i dalje da donosi političke odluke, a Srpska će u skladu sa Ustavom, ako bude trebalo, ponovo pripremiti nove izmjene zakona.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!