Politika

Kasipović: Ubrzati likvidacioni postupak  

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je danas da je cilj Nacrta zakona o likvidacionom postupku efikasniji, ekonomičniji i brži likvidacioni postupak sa što manjim troškovima.

Loading...

Kasipović je istakao da se ovim zakonskim rješenjem uređuje likvidacioni postupak koji se sprovodi nad pravnim licima pred nadležnim sudovima u Republici Srpskoj. 

On je podsjetio da je Zakon o likvidacionom postupku u primjeni od 2002. godine, i od tada nije mijenjan niti dopunjavan. 

“Ministarstvo pravde Republike Srpske, kao ovlašteni obrađivač ovog zakona, primilo je inicijativu Privredne komore Republike Srpske i okružnih privrednih sudova u Republici Srpskoj, da je potrebno pristupiti izmjenama i dopunama ovog zakona, odnosno donošenju novog zakona”, rekao je Kasipović u Narodnoj skupštini Republike Srpske, obrazlažući zakonsko rješenje. 

On je naglasio da je zakonskim odredbama uveden i skraćeni dobrovoljni likvidacioni postupak. 

“Predložili smo solidan tekst, a može biti poboljšan sugestijama poslanika. Vjerujem da ćemo veoma brzo Narodnoj skupštini Republike Srpske dostaviti još kvalitetniji prijedlog ovog zakonskog rješenja”, dodao je Kasipović. 

Poslanici u Narodnoj skupštini saglasni su da je navedeno zakonsko rješenje kvalitetno, posebno odredbe koje se odnose na dobrovoljnu likvidaciju preduzeća. 

Narodna skupština razmotrila je navedeno zakonsko rješenje. 

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!