Društvo

Galijašević o islamistima: Pričamo o dvije puške, a oni imaju haubice

Cilj bošnjačke politike u BiH je stvoriti islamsku državu u kojoj ne bi bilo mjesta za druge i drugačije, poručio je stručnjak za terorizam Dževad Galijašević

Gostujući u emisiji TV Nasa “Dobar, loš, zao”, Galijašević je o tzv. špijunskoj aferi vrbovanja selefija i navodima da im je Hrvatska proslijeđivala oružje, istakao da ta priča ne drži vodu iz nekoliko razloga.

Loading...

– Zašto ćete vehabijama davati dvije puške kad oni imaju haubice i prsluke bombaša samoubica. Oni imaju eksplozive koje postavljaju u policijskim stanicama, idu noću pa pucaju ili pred kladionicom dočekaju vojnike pa pucaje iz automatske puške – rekao je Galijašević.

Podsjetio je na, kako je rekao, kukavičko ubistvo policajca Đurića u Zvorniku i na ubistvo porodice Anđelić na vjerski praznik.

– I sad kao Hrvatska ovako dobro opremljenoj organizaciji treba da obezbeđuje neke dvije puške – kazao je Galijašević.

Ukazao je da je selefijska struktura dala 320 boraca za sirijsko ratište, ID i Al-Kaidu, uspostavila je stotinu vehabijskih naselja, ima 22 paralelna džemata u BiH i ima na hiljade nevladinih organizacija preko kojih peru novac.

Imaju, ističe, podršku tri velike obavještajne zajednice, a to su Turska, Saudijska Arabija i Iran.

– I vi onda napadnete komšije, napadnete najvećeg prijatelja Bosne i Hercegovine. Kako ćemo u Evrope bez Hrvatske? – zapitao je Galijašević.

Tvrdi i da je 2001. godine Bosna i Hercegovina sa svojom islamističkom i terorističkom mrežom bila uključena u napadu na američke kule u Njujorku.

– Ne samo dva pilota nego i glavni organizator kojemu se i danas sudi u Guantanamu Khalid Šeik Muhamad imali su državljanstvo BiH, ali i ne samo to. Oni su itekako učestvovali u kreiranju islamističkih procesa u našoj zemlji, u usmjeravanju mladih Bošnjaka u pravcu političkog i radikalnog Islama – istakao je Galijašević

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!