Politika

Lukač nakon sastanka sa Bišopom: Kratak ali konstruktivan razgovor

SARAJEVO – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da su predstavnici policijskih i bezbjednosnih agencija u BiH tokom zajedničkog radnog ručka u Sarajevu sa zamjenikom direktora CIA Vonom Bišopom razgovarali o borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i međusobnoj saradnji.

“Bio je kratak, ali veoma konstruktivan i dobar razogovor. Iznijeli smo određena viđenja svih naših agencija o zajedničkom funkcionisanju i radu, saradnji, razmjeni informacija i sve što je bitno za izazove u BiH o pitanju migranstke krize, borbe protiv terorizma, što su i prioritetna pitanja”, rekao je Lukač novinarima.

Loading...

Prema njegovim riječima, učesnici sastanka su se dobro razumjeli i saglasili kada je riječ o nastavku zajedničke saradnje o pitanju zaštite svih građana i njihove imovine u BiH od svakog vida ugrožavanja, bilo da je riječ o organizovanom kriminalu ili ilegalnoj migraciji.

“Sa nelegalnom migracijom imamo problem koji će vjerovatno i u budućim godinama egzistirati. Bilo je riječi i o povratnicima sa stranih ratišta na koje posebnu pažnju treba posvetiti da bi se spriječio svaki eventualni teroristički napad koji bi mogli da izvedu upravo ti ljudi”, rekao je Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske ukazao je da povratnici sa stranih ratišta moraju da budu pod apsolutnom kontrolom svih bezbjednosnih službi u BiH.

On je naveo da na sastanku nije posebno bilo riječi o uspostavljanju rezervnog sastava policije i njegovom opremanju.

“Sve policijske agencije u BiH treba da imaju više policajaca i pozdravljam svakog novog policajca na ulicama BiH. Smatram da je to s ciljem zaštite i bezbjednosti naših građana i njihove imovine bez obzira da li je aktivni ili rezervni sastav”, rekao je Lukač.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić rekao je novinarima da je tokom sastanka ukazano da SAD izražava posebno interesovanje za područje zapadnog Balkana.

“Rečeno nam je da ćemo imati podršku američkih partnerskih agencija”, dodao je Mektić, navodeći da je bilo riječi o saradnji u vezi sa svim bezbjednosnim izazovima sa kojima se suočava BiH, te o njenom intenziviranju.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!