Politika

Pred sastanak sa papom Franjom: Dodika dočekala svečana garda (FOTO)

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se danas sa papom Franjom.

Pred sastanak Dodika i pape Franje u središtu Rima postrojena je i garda koja je dočekala srpskog člana i predsjedvajućeg Predsjedništva BiH, javlja ATV.

Na sastanak su stigli i Milorad Dodik i papa Franjo, te se očekuje njegov početak. U pratnji Milorada Dodika je i predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović.

RTRS saznaje da će nakon sastanka biće održan bilateralni razgovor sa državnim sekretarom Svete stolice, kardinalom Pjetrom Parolinom.

Počasna garda (Foto: ATV)

Dodik je ranije najavio da će tokom zvanične posjete Vatikanu pokušati da objasni papi Franji kakve su zločine ustaše učinile Srbima u Drugom svjetskom ratu i potrebu da se to tako predstavi u svijetu.

Počasna garda (Foto: ATV)

On je rekao da će papu obavijestiti i o planiranoj gradnji monumentalnog spomen-parka jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini, te da je to zajednički projekat Srpske i Srbije. Tokom posjete će, kaže, biti razgovarano o odnosu BiH i Vatikana, ali o dešavanjima u svijetu, poput terorističkog napada na Novom Zelandu, jer i sam papa Franjo snažno promoviše saradnju i mir.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!