Svijet

Tri nove eksplozije na Šri Lanki

Nove eksplozije odjeknule su u Šri Lanki, samo nekoliko dana nakon što je u masovnom terorističkom napadu u Kolombu poginulo 253 osobe i povrijeđeno više od 500.

Kolumbo je pokrenuo veliku bezbjedonosnu operaciju nakon tragedije i uveo policijski sat te rasporedio dodatnih 1.000 vojnika u glavni grad.

Prema izvještaju News1st, koji se pozivaju na predstavnike vojske, dogodile su se tri eksplozije u gradu Kalmunai u istočnoj Šri Lanki.

Lokalni mediji izvještavaju, pozivajući se na policiju, da su se osumnjičeni raznijeli kada je došlo do velike pucnjave kada su vojska i policija pokušali izvršiti raciju na mjestu za koje se vjeruje da je korišteno za proizvodnju samoubilačkih prsluka.

Vojska i policija zaplijenila je odjeću i zastave povezane sa terorističkom grupom, 150 štapova dinamita, 100.000 željeznih kugli, dron i najmanje jedan samoubilački prsluk tokom racije u istom mjestu.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!