Region

Vučić se sastao sa Putinom, glavna tema Kosovo

PEKING – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas prije podne u Pekingu sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a glavna tema razgovora je Kosovo i Metohija, kako su obe strane najavile prije susreta.

Putin je na početku sastanka rekao da je zadovoljan ekonomskom saradnjom dvije zemlje, te da mu je drago da mogu da razgovaraju o bilateralnim i regionalnim pitanjima.

Loading...

Sastanku srpskog i ruskog lidera prisustvovali su i šef ruske diplomatije Segrej Lavrov, kao i srpski ministri, članovi delegacije koja boravi na forumu Pojas i put u Pekingu.

Srpski predsjednik čestitao je Putinu, obraćajući mu se na ruskom jeziku, veliki pravoslavni praznik, Vaskrs.

Sastankom sa putinom Vučić će zaokružiti konsultacije sa partnerima i prijateljima Srbije uoči sastanka u Berlinu, narednog ponedjeljka, poslije kojeg će, kako je rekao, donijeti važne odluke o izborima u Srbiji i poziciji i merama u odgovor na niz jednostranih, diskriminišućih poteza Prištine.

Vučić je juče u Pekingu razgovarao i sa kineskim predsjednikom Si Ðinpingom, koji je potvrdio podršku svoje zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Predsjednik Srbije u ponedjeljak će prisustvovati sastanku u Berlinu, na poziv kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Emanuela Makrona.

Vučić je rekao da od tog sastanka ne očekuje ništa, da nije optimista, ali i da će, poslije više negativnih signala, biti interesantno čuti da li Njemačka i Francuska žele Srbiju u EU ili ne.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!