Društvo

Čubrilović: U BiH će se još dugo slaviti različiti praznici

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da će se u BiH još dugo slaviti različiti praznici, jer, kako trenutno stvari stoje, dogovor po tom pitanju biće teško postignut.

Čubrilović je rekao da Republika Srpska nikada neće prihvatiti da kao svoje praznike slavi datume koji su doveli do raspada Jugoslavije i krvavog građanskog rata. 

“Mi na to nemamo pravo u ime svih žrtava koji su svojim životima platili takve odluke. Jasno je da, prije svega bošnjački političari, neće prihvatiti da slave naše praznike, kao što je proslava 9. januara na cijeloj teritoriji BiH. Oni su to već pokazali stalnim osporavanjem slavljenja 9. januara na teritoriji Republike Srpske”, rekao je Čubrilović za “EuroBlic”. 

On je rekao da Narodna skupština priprema novi tekst zakona koji će obezbijediti da Srpska i ubuduće kao Dan Republike Srpske slavi 9. januar. 

Osvrćući se na rad poslanika u Narodnoj skupštini, Čubrilović je naveo da su evidentne česte zloupotrebe Poslovnika – nekada zbog neznanja, budući da ovaj saziv funkcioniše tek nekoliko mjeseci, a nekada i zbog namjernih opstrukcija. 

“Sve je to viđeno u svim demokratijama svijeta i u radu svih parlamenata, a demokratske rasprave često prerastu u nedemokratske metode. Rukovodstvo skupštine se dobro nosi sa svim izazovima i mi, iako često gubimo vrijeme u dugačkim i nepotrebnim raspravama, ipak uspijevamo da sve zakone i akte, koji su nam stigli, stavimo na dnevni red i okončamo raspravu o njima u danu za glasanje”, naveo je Čubrilović. 

Čubrilović je ocijenio da Narodna skupština funkcioniše u svom punom demokratskom kapacitetu. 

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!