Društvo

Dodik: Slaveći dan Hristovog vaskrsnuća – obnavljamo i jačamo vjeru

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Dodik je poručio da je Vaskrs najveći hrišćanski praznik čije su poruke sadržane u temeljnim civilizacijskim vrijednostima koje su duboko ukorijenjene u tradiciji pravoslavnih hrišćana.

U čestitki se naglašava da slaveći radosni dan Hristovog vaskrsnuća, obnavljamo i jačamo vjeru, ljubav, nadu, uzajamno poštovanje i solidarnost među ljudima.

“U iščekivanju najvećeg praznika, ispunjeni plemenitim mislima i srca punog radosti pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom: Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse”, navodi se Dodikovoj čestitki.

Dodik je vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti poželio da predstojeće praznične dane provedu u dobrom zdravlju, slozi i radosti sa svojim najbližim, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja sutra najveći hrišćanski praznik – Vaskrs kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!