Svijet

Otkrivena banda koja je pravila lažni “Lego”

PEKING – Kineska policija razotkrila je bandu koja je proizvodila i prodavala krivotvorene “Lego” kockice, čija je vrijednost na tržištu premašila 30 miliona dolara.

Uhapšene su četiri osobe i zaplijenjeno je više od 630.000 gotovih proizvoda kada je policija upala u radionicu igračaka u gradu Šenžen na jugu Kine, u kome su se proizvodile lažne “Lego” kockice, javlja BBC.

Loading...

Igračke, uključujući imitaciju seta “Zvjezdane staze”, kopirane su sa projektnih planova “Lega”. Lažni proizvodi odnose se i na “Lego film dva”, ali pod imenom “Lepin kocke dva”.

Policija je saopštila da je u oktobru prošle godine u Šangaju utvrdila da su kockice firme “Lepin”, koje su bile dostupne na tržištu, veoma slične “Lego” kockicama.

Kineske vlasti objavile su fotografije na kojima se vidi nevjerovatna sličnost kineskih i kockica čuvenog danskog giganta “Lega”.

Ovaj lažni “Lego” prodavao se po znatno nižoj cijeni u odnosu na pravi “Lego”, pa je tako jedna kutija ili set koštao tri američka dolara, a isti ili sličan pravi “Lego” najmanje 15 dolara.

“Lego” je prošle godine obilježio rast nakon prvog pada prodaje i profita 2017. godine. To je bio prvi pad profita u posljednjih 13 godina.

“Lego” godišnje proda oko 75 milijardi kockica u više od 140 zemalja, a proizvodi se u Meksiku, Kini, Češkoj, Mađarskoj i Danskoj.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!