Hronika

Bez vozačke prevozio 240 kilograma skanka

BANJALUKA – Kombi sa 240 kilograma skanka, vrijednog više stotina hiljada maraka vozila je osoba koja nema vozačku dozvolu i nikada nije polagala ispit, saznaje “Glas Srpske”.

Prema našim saznanjima, riječ je o Benjaminu Krehiću (39) koji je upravljao automobilom nakon što su narkotici u BiH prevezeni iz Crne Gore na područje Trebinja.

Loading...

– Krehić je neposredno prije nego što će ih otkriti policija volan prepustio saučesniku, državljaninu Crne Gore Miloradu Grbi (49) iz Podgorice, a on je prešao u “mercedes”, kojim je upravljao Adis Misimović (40) iz Zenice. Zatim su se uputili prema Gacku ispred kombija s drogom. Policija ih je zaustavila na ulazu u taj grad – kazao je izvor blizak istrazi.

Pojasnio je da je Grbo, kada je vidio da su pali Misimović i Krehić, pokušao da iskoči iz kombija s narkoticima, ali nije uspio. Sve se dešavalo krajem januara, a pomenuti trio je završio iza rešetaka i nedavno im je Vrhovni sud Republike Srpske produžio pritvor za još dva mjeseca. Istraga u ovom slučaju još nije završena i nije podignuta optužnica. Navodno je čekano vještačenje droge, koje je skoro završeno.

Branilac Grbe, advokat Jevto Janković istakao je da istraga u ovom slučaju traje predugo i da se njegov branjenik u istražnom pritvoru s saradnicima nalazi već tri i po mjeseca.

– Jedina pozitivna stvar je što sud nije prihvatio zahtjev tužioca da osumnjičenima produži pritvor za tri mjeseca, kako je traženo. Grbo nije sposoban da počini organizovani kriminal i nema veze sa Misimovićem i Krehićem – istakao je Janković.

Pomenuti trio je prije hapšenja praćen i policija je imala informacije da će oni proći kroz Gacko s većom količinom droge. Na osnovu tih podataka organizovana je policijska zasjeda u koju su upali. Izvor blizak istrazi je pojasnio da je droga koju su prevozili osumnjičeni u BiH stigla iz Albanije, iz koje je prvo prebačena na Kosovo, gdje su je preuzeli kupci iz Crne Gore, te predali Grbi za dalji transport.

– Grba, Krehić i Misimović za prebacivanje droge trebalo je da dobiju oko 10.000 evra – kazao je izvor blizak istrazi.

Skupa pošiljka Prema saopštenju policije droga koju su prevozili osumnjičeni bila je namijenjena tržištu u Sarajevu i Zenici. Nabavna cijena skanka u Albaniji je nezvanično 700 evra po kilogramu, a ova pošiljka plaćena je 168.000 evra.

– Vrijednost narkotika na ulici je mnogo veća, jer se gram prodaje po cijeni od evro i do tri, pa se tako vrijednost zaplijenjene droge na crnom tržištu procjenjuje na oko 720.000 evra – pojasnio je izvor blizak istrazi.

(GlasSrpske.com)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!