Sport

Krstajić: Mnogo bi nam značilo da odemo na EURO

Plasman fudbalske reprezentacije Srbije na Evopsko prvenstvo poslije 20 godina bio bi veoma značajan kako za sam tim, tako i za srpski fudbal i sport uopšte, rekao je selektor Mladen Krstajić.

“Imamo veoma talentovanu generaciju mladih fudbalera. Zajedno sa njima, tu su i iskusni igračci i to je kombinacija za koju verujem da može mnogo da postigne. Mi 20 godina nismo igrali na Evropskim prvenstvima i zaista je teško opisati koliko bi nam značilo da se kvalifikujemo. Imali bismo kontinuitet u učešću na velikim takmičenjima posle dužeg vremena, a benefiti bi bili brojni za srpsku reprezentaciju, za naš fudbal, a i generalno za sport u Srbiji”, rekao je Krstajić u intervjuu za sajt FIFA.

Srbija u kvalifikacija za EURO 2020 igra u grupi B, sa Portugalijom, Ukrajinom, Litvanijom i Luksemburgom, a srpski selektor govorio je i koliko je bitno osvajanju boda u Lisabonu (1:1) na početku kvalifikacija.

“Možemo biti posebno zadovoljni osvojenim bodom u Portugaliji. Ekipa je pokazala jedinstvo, karakter, borbeni duh i apetit za pobedom. Srbija može biti ponosna na takve momke. Međutim, još uvek imamo mnogo posla. Ima još sedam mečeva, pričamo o 21 bodu. Neće biti lako osvojiti bodove u bilo kojoj utakmici. Ali, zaista verujem u naš tim i mislim da imamo kvalitet da završimo ove kvalifikacije na jednoj od prve dve pozicije u grupi”.

Krstajić je bio upitan i da li je iznenađen fantastičnom sezonom Dušana Tadića, koji je sa holandskim Ajaksom izborio polufinale Lige šampiona u kojem će igrati sa Totenhemom.

“Tadić je sazreo. Ima iskustvo, znanje, liderske osobine i njegove performanse su na najboljem mogućem nivou. Očigledno je da mu je promena kluba prijala i da mu je donela samo dobro. Ajaks je jedan od najvećih evropskih klubova, a on je jedan od najboljih evropskih igrača. To dokazuje iz meča u meč. Nisam uopšte iznenađen. Sve što se događa Tadiću, on je to zaslužio”, zaključio je Krstajić.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!