Sport

Mijatović: Modrić ostaje u Realu

Bivši napadač Real Madrida, Predrag Mijatović, rekao je u utorak kako će kapitan hrvatske fudbalske reprezentacije Luka Modrić nastaviti igrati u evropskom prvaku koji proživljava jednu od najtežih sezona u 117 godina dugoj istoriji.

“Nastaviće igrati za Real Madrid. Razgovarao sam s njim”, rekao je Mijatović u razgovoru za španski radio Cadena SER.

Loading...

Crnogorac živi u Madridu gdje je komšija 33-godišnjem hrvatskom igraču te je u ranijim medijskim istupima govorio kako su prijatelji.

“Utakmica protiv Rajo Valjekana bila je jedna od najlošijih koje je odigrao. On je momak koji je predan timu i problem neće biti Modrić. Nego će klubu biti teško vratiti sve ono što je imao s igračima koji će doći”, rekao je Mijatović, prenosi Hina.

Trećeplasirani Real Madrid je u nedjelju izgubio 0:1 kod pretposljednjeg Rajo Valjecana čime je upisao šesnaesti poraz ove sezone. Zadnji put je tako loš rezultat imao 2009. godine.

Modrić u Madridu igra svoju sedmu sezonu a ugovor mu ističe u ljeto 2020. godine. Iz Real Madrida su ranije rekli kako je postignut sporazum o produženju do ljeta 2021. godine.

Tri kola prije kraja prvenstva Barselona je osigurala naslov prvaka Španije sa18 bodova ispred Real Madrida. Nakon što je u prethodne tri sezone osvojio Ligu šampiona, “kraljevski klub” je ispao od Ajaksa u osmini finala dok ga je u polufinalu kupa eliminisala Barselona.

Modrić je u nedjelju u madridskoj četvrti Valjekas odigrao svoju 44. utakmicu ove sezone, dok je lani nastupio 43 puta za Real Madrid.

(N1)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!