Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Sindikalci poručili – Republiku Srpsku grade radnici

Savez sindikata Republike Srpske danas je u Gradišci organizovao manifestaciono okupljanje sindikalnih predstavnika, povodom obilježavanja 1. maja – Međunarodnog praznika rada, s ciljem da se pošalju jasne poruke poslodavcima i Vladi da se povećaju plate i poboljšaju uslovi rada da bi se smanjio odliv radno aktivnog stanovništva.
Dom sindikata Republike Srpske - Foto: arhiv

Okupljanje je organizovano pod sloganom “Republiku Srpsku grade radnici, povećajte plate da bi ostali ovdje” s ciljem da se pošalju jasni zahtjevi i poruke, prije svega, poslodavcima u realnom sektoru, ali i Vladi, kao poslodavcu, koja je zadužena i da brine o svim zaposlenim u Srpskoj.

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić podsjetila je da sindikat tradicionalno obilježava 1. maj i da su ove godine aktivnosti usmjerene u tri pravca.

– Prva aktivnost je saradnja sa Inspektoratom Republike Srpske kako bi se izvršila kontrola za rada za vrijeme državnih i vjerskih praznika, a duga je današnji skup sa kojeg smo na simboličan način željeli poslati poruku da Srpsku grade radnici i da je potrebno povećati plate kako ne bi odlazili iz zemlje – istakla je Mišićeva.

Ona je najavila da će sutra na sam Međunarodni praznik rada biti održana sjednica Predsjedništva Saveza sindikata na kojoj će predsjednici granskih sindikata zauzeti stav u vezi sa dogovorenim tekstom opšteg kolektivnog ugovora.

– Sve te aktivnosti fokusirane su samo na jedno, a to je povećanje plata i poboljšanje uslova rada, povećanje najniže plate na 500 KM do 1. jula, kao i izmirenje određenih zakonskih rješenja koji su dio Memoranduma koji smo potpisali sa Vladom – naglasila je Mišićeva.

Sjednica Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srspke biće održana u zgradi Gradske uprave sa početkom u 9.00 časova, a zasjedanju će, osim članova Predsjedništva, prisustvovati ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, najavljeno je ranije iz ovog saveza.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button