Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Magazin

Psiholozi razotkrili mit “ljubav na prvi pogled”

Polemika oko toga da li ljubav na prvi pogled zaista postoji, traje već duži vremenski period. Sudeći po najnovijim stavovima mnogih psihologa, ako ste do sada mislili da ste se zaljubili na prvi pogled, varate se, jer takva ljubav zaista ne postoji!

Psiholozi smatraju da je za ljubav potrebno mnogo više, od jednog pogleda, a da je “ljubav na prvi pogled” fenomen jake fizičke privlačnosti i ništa više od toga. Da bi se ljubav razvila, potrebno je mnogo više od fiziološke reakcije tijela i snažne trenutne strasti.

Psiholozi kažu da se ljubav na prvi pogled obično javlja kod muškaraca i to u obliku fatalne tjelesne privlačnosti, međutim, u većini slučajeva ona nije uzvraćena.

Da bi potvrdili svoju tezu sprovedeno je istraživanje na oko 200 ispitanika, od kojih je 60 odsto bilo žena. Ovih 200 ispitanika izašlo je na oko 500 dejtova i nakon svakog dejta, postavljeno im je pitanje, da li im se desila ljubav na prvi pogled. U svim slučajevima u kojima je odgovor bio potvrdan, radilo se o snažnoj tjelesnoj privlačnosti. Ovaj fenomen u većini slučajeva dogodio se muškarcima, a u većini ovih slučajeva privlačnost nije bila obostrana!

(Ljepota&Zdravlje)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button