Sport

Noć odluke u “Boriku”

Košarkaši banjalučkog Borca i trebinjskog Leotara u subotu igraju za titulu prvaka RS i plasman u bh. ligu, a i jedni i drugi obećavaju da će sve učiniti da podignu pehar.

Peta, odlučujuća, utakmica finalne serije plej-ofa Prve lige RS biće igrana od 20 časova u dvorani “Borik” u Banjaluci.

Loading...

“Zbog ovakvih trenutaka treniramo. Igramo za titulu u ‘Boriku’, pred našim navijačima, i mislim da ne možemo da poželimo više. Željno iščekujemo utakmicu, osam mjeseci smo radili za ovo i svi ćemo biti spremni da ostvarimo trijumf”, rekao je Srđan Lončar, kapiten Borca.

Dragan Mičić, trener Borca, podsjetio je da je bilo mnogo teških situacija, ali da je tim pokazao da može da ih prevaziđe i da borbenošću i dobrim pristupom može doći do titule. Smatra, da je njegov tim bio kompletan tokom finalne serije, da bi titula već bila osvojena:

“Nisam očekivao da ćemo igrati pet utakmica, ali nevjerovatno je šta nam se izdešavalo u finalu. Ne možemo da računamo zbog povreda na četvoricu igrača, ali imamo kvalitet i igrače koji će dati maksimum. Vjerujem da nećemo razočarati igrom pred svojom publikom, u ‘Boriku’ smo odigrali 15 utakmica i ostvarili isto toliko pobjeda, i ne vidim razlog da ne nastavimo niz i ne poklonimo gradu i ljubiteljima košarke Premijer ligu.”

Mičić zna kako do titule.

“Moramo smanjiti greške, imali smo dosta problema sa izgubljenim loptama, treba da svedemo Leotar na što manji broj poena i ne smijemo dozvoliti da uđemo u trku s njima, jer su atletski dobra ekipa. Takođe, imamo dobre šutere i nadam se da će šut funkcionisati na pravi način”, rekao je Mičić.

On ne može da računa na Mihajla Zvonara, Bojana Lulića, Miloša Stupara i Marka Šćekića, čije je iskustvo mnogo značilo mlađim igračima.

“Žao mi je što neću biti na terenu, ali povreda je jača od želje. Smatram da igrači imaju dovoljno snage i hrabrosti da pobijede bez mene. Biće psihološki pritisak, igra se peta utakmica, ali kako bude nama, tako će biti i Leotaru”, istakao je Šćekić.

Đorđe Ninković, jedan od najboljih košarkaša Leotara, vjeruje da njegov tim može do slavlja u Banjaluci.

“I nama i njima je biti ili ne biti. Očekujem dobru utakmicu, dobar ambijent, ali i da šuterski budemo bolji nego u prethodne dvije utakmice u Banjaluci. Svi smo motivisani i ako odigramo kako možemo i budemo koncentrisani cijelu utakmicu, vjerujem da možemo do titule. Daćemo posljednji atom snage da trijumfujemo”, rekao je Ninković.

On dodaje da je prednost Borca domaći teren, ali i podsjeća da rival ne može da računa na sve igrače, dok Leotar u “Borik” stiže u punom sastavu.

  • Borac – Leotar 64:58
  • Leotar – Borac 80:71
  • Borac – Leotar 61:50
  • Leotar – Borac 69:61

2 KM košta ulaznica, a za djecu je slobodan ulaz.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!