Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

PDP: Marina Pendeš će predati godišnji nacionalni program za NATO

Iz Partije demokratskog progresa saopćili su da će već naredne sedmice biti potvrđena izjava Bakira Izetbegovića da je sa partnerima, SNSD i HDZ, pronašao način da se aktivira MAP i formira novi Savjet ministara.

“Dodik sada lažno i perfidno optužuje opoziciju, iako su sve i jedan dokument na NATO putu BiH potpisali SNSD-ovi zvaničnici, a uz Dodikov pristanak i odobravanje ministarka odbrane BiH, HDZ-ova Marina Pendeš, će predati Prvi godišnji nacionalni program za NATO, čime se kreće u aktivaciju MAP-a”, rekla je Ana Petrović, portparolka ove stranke.

“Prljavi i sramotni napadi na Mladena Ivanića od strane Milorada Dodika i članova njegovog kabineta smišljeno su skretanje pažnje sa dogovora postignutog u Ankari da BiH aktivira Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP)”, kazala je portparol PDP-a Anja Petrović.

“Budući da MAP ne može aktivirati pismo jednog ministra, nego to može učiniti samo novi Savjet ministara, svi Dodikovi potezi prethodnih dana potvrđuju Izetbegovićevu izjavu. Sramotna igra prevrtljivog Dodika je providna i prozrena”, zaključila je Petrović na kraju saopćenja.

(Vijesti.ba)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button