Banjaluka

Banjalučkim mjesnim zajednicama i ove godine prioriteti vodovod, putevi i rasvjeta

Liste prioriteta mjesnih zajednica za izgradnju komunalne infrastrukture u idućoj godini slične su kao i svake godine, a to su izgradnja vodovoda, asfaltiranje ulica, kao i postavljanje rasvjete.

Svih 57 mjesnih zajednica ove liste treba do sutra da dostave Odjeljenju za komunalne poslove.

Loading...

“Podaci o prioritetima za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture poslužiće za izradu programa zajedničke komunalne potrošnje i uređenja građevinskog zemljišta za narednu godinu. Prioritete je potrebno klasifikovati po vrstama, kako bi bio sačinjen što kvalitetniji prijedlog ovih programa”, objasnili su u ovom odjeljenju.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove
Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove

Mjesne zajednice treba da navedu tri prioriteta po vrstama, sa tačnom lokacijom, količinom, odnosno dužinom, brojem potencijalnih korisnika i procijenjenu vrijednost radova, odnosno opreme.

“Napominjemo da su prijedlozi mjesnih zajednica jedan od kriterijuma, a da će Odjeljenje prilikom izrade prijedloga programa uvažavati i kriterijume Strategije razvoja grada, Plana kapitalnih investicija 2018 – 2020, usvojene odluke, analize, studije, projekte, kao i ravnomjernost ulaganja po mjesnim zajednicama”, istakli su u resornom odjeljenju.

Verići

Slaviša Vučkovac, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Verići, rekao je da nema većih promjena na listi prioriteta u odnosu na prošlu godinu.

“Po pitanju komunalne infrastrukture, težište će nam biti na nastavku izgradnje vodovoda, ali i modernizaciji nekih saobraćajnica, koliko to bude moguće”, kazao je Vučkovac.

Petrićevac

U MZ Petrićevac kažu da će i ove godine kao komunalne prioritete predložiti izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže za ovo naselje.

Česma

Miladin Miličević, predsjednik Savjeta MZ Česma, kaže da će i ovaj put na listi prioriteta biti isti problemi, a da će sa liste biti izbačeni samo oni problemi koji će ove godine biti riješeni.

“I dalje nam je na listi prioriteta most kod ‘Vitaminke’, asfaltiranje ulica, ali i postavljanje rasvjete”, kazao je Maličević.

Ljubačevo

U MZ Ljubačevo ističu da im je od komunalnih prioriteta najvažnija rasvjeta do etno-sela “Ljubačke doline” i do zaseoka Vučenovići.

Šargovac

Rajko Radaković, predsjednik Savjeta MZ Šargovac, kaže da neće dostavljati listu, jer ni od prošlogodišnjih prioriteta ništa nije urađeno.

“Listu prioriteta nećemo dostavljati jer sa zadnje liste koju smo predali ni u jednom segmentu nije ispoštovano ništa od onoga što smo tražili, već su rađene neke druge stvari”, rekao je Radaković.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!