Banjaluka

Davor Dragičević: Mi imamo svoj put a vi ste svoj davno izabrali (FOTO)

Osamdeset deveti dan skupa Pravda za Davida na Trgu, Banjaluka je dočekala okupana kišom. Davor Dragičević se obratio okupljenim građanima riječima:

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

– Od nadležnih institucija nismo dobili ni jedan povratni odgovor. Mi smo ljudi, mi nismo ubice ni zločinci. Umoriti nas nećete, uću u glavu nam nećete. Mi imamo svoj put, vi imate svoj put, vi ste ga davno već izabrali – kazao je Davor.

– Ubili ste dijete od 21 godinu, anđela, umjetnika, pisca, repera, studenta dva fakulteta. Ubili ste moju dušu, ubili ste svijetlu budućnost ove zemlje, ovog naroda. Naravno da vas to ne interesuje – ironičan je bio Davor.

“David Dragičević i ostala djeca za vas je samo statistika. Bahati ste, maloumni, samoživi.”

– Ja, Davor Dragičević, vam nikad neću oprostiti Đakca. Grupa Pravda za Davida vam nikad neće oprostiti Đakca – poručio je on.

– Morate biti svjesni da oko nas žive ubice, zločinci, sotone. Ko to do sada nije razumio – njegov problem. Sve ovo što se događa, događa se sa namjerom, planski. Ubistvo, masakriranje, silovanje Davida Dragičevića je planirano – rekao je Davor Dragičević.

Montiran proces

– Kuća je montiran proces, sve je montiran proces. Sve što su našli je montiran proces. Laptop su bacili dva dana poslije uviđaja u Crkvenu. Tijelo je otišlo do ulijevanja u Vrbas a laptop ostao 60 metara od navodnog mjesta zločina. Svi koji su iz Banjaluke vrlo dobro znaju šta je Crkvena. Crkvena je kanalizacija. Crkvena možda jeste odnijela konja ali našeg Davida nije. Položili ste ga u kanalizaciju, to dovoljno govori o vama.

– Ne budete li riješili pitanje teškog ubistva Davida Dragičevića, oktobarskih izbora neće biti. Kupujete vrijeme zato što ne znate šta ćete. Sad, na vašu žalost, ne možete ga dići iz groba, oživiti, montirati, snimiti. On je za vas bio anđeo i uvijek će ostati.

– Još jednom svima zahvaljujem na nesebičnoj podršci, snazi, istrajnosti, što ste uz mene i majku Suzanu, braćo i sestre, i što mi dajete snagu da izdržim, naravno s vama zajedno. Dug je put pred nama, tek smo počeli. Ja sam svjestan toga i naravno da idemo do kraja.

– Ako ne znate šta trebate raditi na Skupštini, ako ne znate šta trebate raditi na ulici, koji je vaš posao – odstupipte gospodo. Ima dosta nas koji znamo i mladog svijeta.

Na koncu se izvinuo jer će skup večeras malo kraće trajati zbog utakmice i poručio da se ljudi malo posvete sebi i svojim obavezama.

Pozvao je sve ljude bez obzira na vjeru i naciju, iz čitave Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, regiona i dijaspore na skup 7. jula, mirno i dostojanstvno, gdje će pokazati da su ljudi.

(foto: Zoran Borojević)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!