Politika

Đokić: Socijalisti mogu i bolje i više u Prijedoru

Predsjednik SP-a Petar Đokić izjavio je da socijalisti mogu da postignu mnogo više i bolje i da je zbog toga i raspušten gradski odbor stranke u Prijedoru i formiran novi.

“Ušli smo u postupak osvježavanja rada i izbora novih delegata naše partije na području Prijedora i do danas je urađen veliki posao”, naveo je Đokić.

Đokić je novinarima u Prijedoru, gdje je večeras prisustvovao Izbornoj konferenciji Gradskog odbora stranke, rekao da su okupili nove ljude koji do sada nisu bili aktivni u radu SP-a ili su bili pasivni. 

“To je jedna potpuno nova struktura ljudi, izuzetno kvalitetnih i uglednih, koji su za kratko vrijeme učinili mnogo. Uvjeren sam da će sa ovom strukturom ljudi biti mnogo bolji rad naše organizacije i da će aktivnosti SP biti u funkciji podrške daljem razvoju grada Prijedora, kao i cijele Republike Srpske”, istakao je Đokić. 

On je ocijenio da će SP u Prijedoru već od narednih lokalnih izbora postati još snažniji i važan politički faktor. 

Đokić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je stanovništvo Kozare i Potkozarja prepoznalo u socijalistima političku strukturu na koju se mogu čvrsto osloniti. 

On navodi da će SP nastaviti da jača u narednom periodu u cijeloj Srpskoj i podsjetio da su opšti izbori pokazali da je ova partija procentualno imala najveći rast u odnosu na prethodne. 

“To znači da su građani u našoj politici prepoznali sigurnost i budućnost i onu tačku oslonca kojoj mogu vjerovati i kojom sigurno mogu graditi stabilnu i prosperitetnu Republiku Srpsku”, istakao je Đokić. 

Povjerenik za sprovođenje izbora u Prijedoru Duško Milunović izjavio je da je vrh partije donio odluku da rasformira sve odbore stranke u Republici Srpskoj koji nisu prešli cenzus, te da je u proteklim mjesecima provedena živa aktivnost u formiranju novih odbora. 

“Oko 20 odbora je formirano za relativno kratko vrijeme. Danas ovdje imamo 187 delegata, a priključilo nam se mnogo mladih, obrazovanih ljudi. Potpuno smo svjesni da bez grada Prijedora nema dobrih izbornih rezultata”, rekao je Milunović. 

On je smatra da su na pravom putu da SP u Izbornoj jedinici jedan dobije mjesto koje joj pripada u političkom životu. 

“Siguran sam da ćemo narednih lokalnih izbora sljedeće godine biti značajan faktor u političkom djelovanju i u Prijedoru i u Krajini”, kaže Milunović. 

Na kraju sprovedene procedure za novog predsjednika Gradskog odbora SP u Prijedoru izabran je Igor Kneginjić, koji je rekao da smatra da su socijalisti snaga koja će ujediniti različite političke opcije s jednom idejom, a to je opstanak i unapređenje društvene zajednice. 

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!