Politika

Obojena izvještavanje izvjestilaca Evropskog parlamenta 

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su izvještavanja izvjestilaca Evropskog parlamenta za BiH obojena i ničemu ne doprinose.

“Zbog toga smo zaglavljeni ovako dugo bez bilo kakvog stvarnog kretanja kada je u pitanju EU. Upravo zbog toga što ne postoji razumijevanje onih koji bi trebalo da ga pokažu”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci komentarišući pismo izvjestioca Evropskog parlamenta za BiH Kristijana Dan Prede upućeno Evropskoj komisiji u kome se navodi da Srpska negira genocid. 

Loading...

Ona je istakla da su mnogi izvjestioci Evropskog parlamenta imali svoje momente i svoja vremena u kojima su davali takve tipske stereotipne ocjene u kojima neko nešto kaže, a onda oni uporno citiraju. 

Cvijanovićeva je ocijenila da je veliki nedostatak izvještavanja institucija EU u činjenici da to nisu vjerodostojna izvještavanja. 

Ona se prisjetila kako je isti izvjestilac u jednom od izvještaja objašnjavao i kao ključnim naglasio činjenicu, koja se tada uopšte nije desila, da Republika Srpska šalje svoje specijalce na obuku u Rusiju. 

Nakon toga se, dodala je Cvijanovićeva, nije udostojio da kaže da je upravo kada je pisao taj izvještaj i pričao o nečemu što nije postojalo, zaboravio da kaže da je policija Republike Srpske u tom momentu sarađivala sa devet evropskih zemalja, da su zajedno sa američkim institucijama za provođenje zakona bili uključeni u mnogobrojne aktivnosti, uključujući i samu obuku koju su prolazili u tom periodu u Vašingtonu. 

“Prema tome, to su obojena izvještavanja i, nažalost, ničemu ne doprinose”, ocijenila je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, s druge strane u EU postoje i oni koji su racionalni i razumiju šta je ovdje na sceni, samo nisu dovoljno jasno rekli svoj stav. 

“To je najveći problem EU, što nema, što ne iznese jasno i čvrsto svoj stav koji jeste realnost”, zaključila je Cvijanovićeva. 
 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!