Društvo

SRNA i RTRS prenose: Evo ko i kako koristi tragičnu smrt Davida Dragičevića za destabilizaciju RS

Skup "Pravda za Davida" koji se svakodnevno održava na Trgu Krajine u Banjaluci prerastao je u politički sa zahtjevima koji se uglavnom odnose na napade na aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, prije svega, policiju a zatim i na nosioce najviših republičkih funkcija, navodi portal "Govori Srbija" a prenose SRNA i RTRS. U tekstu stoji:

Prvi zamjenik visokog predstavnika Denis Hern juče je u Sarajevu primio Davora Dragičevića, oca tragično nastradalog Davida Dragičevića, koji već nekoliko mjeseci predvodi grupu “Pravda za Davida” koja protestuje na centralnom gradskom trgu u Banja Luci u isčekivanju da Tužilaštvo RS izađe sa informacijom kako je nastradao David.

Hern je izjavio da OHR nema ulogu u konkretnoj istrazi ali da Dragičević ima pravo da očekuje temeljnu i objektivnu istragu. Na tome, svjedoci smo, insistira i vlast u Republici Srpskoj.

No vremenom je skup “Pravda za Davida“ prerastao u politički sa političkim zahtjevima koji se uglavnom odnose na napade na aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, prije svega policiju a zatim i na nosioce najviših republičkih funkcija. Ton takvom vidu protesta su dali kreatori ovih protesta i najbliži sufleri nesrećnog oca Davora. Tako je jedna tragična smrt zloupotrijebljena za političke ciljeve prije svega nestrpljive opozicije u Republici Srpskoj koja bi što prije na vlast, prijekim putem, ne čekajući izbore, svjesni da su oni za njih potpuno neizvjesni.

Sa skupova organizacije “Pravda za Davida” se već poručuje i da nije važna Republika Srpska već BiH pa su se tako prešle granice Republike Srpske i krenulo se ka diskretnom zagovaranju i centralizacije BiH.

Najveću zloupotrebu ovog tragičnog događaja a i samog oca iskoristio je jedan poznati banjalučki bloger ili kako ga od milja zovu “medijski reketaš” i jedan duboko isfrustrirani bivši policijski službenik koji je izbačen iz policije zbog teških prekršaja. Sa Davorom Dragičevićem ispred sebe oni tako završavaju svoj, ali i poslove za još neke kojima smeta stabilna i jaka Republika Srpska.

Naravno nisu usamljeni u tome. Svoje interese u tome su našle i neke ambasade u Sarajevu, neke službe iz istog grada ali i neke nevladine organizacije i mediji poput “BN” televizije i “Buke“, oficijelnog portala pokreta “Pravda za Davida”. Oni taj posao svakodnevno odrađuju jer su za to još poodavno nagrađeni i sada to moraju baš da svojski odrade plasirajući gomilu laži protiv aktuelne vlasti, ali i Republike Srpske uopšte, dramatično poručujući javnosti da Republika Srpska samo što nije propala, priželjkujući haos.

Novčana sredstva ka pokretu “Pravda za Davida” takođe stižu na vrijeme i u znatnoj količini. Tako se dio sredstava preliva preko dve prijedorske nevladine organizacije “Izvor” i “Kvart” koju sponzoriše Sorošava ispostava iz našeg regiona, zatim tu je veza na relaciji mladi banjalučki “tatin milioner” i član PDP-a, Draško Stanivuković koji svoj patriotizam prodaje iz “poršea”, “mercedesa” ili “audija” u zavisnosti od raspoloženja, ponosno se hvaleći da je u njegovoj luksuznoj kućerini u Banja Luci spot snimala dobra prijateljica Darka Šarića, turbo folk starleta Goga Sekulić.

“Drugačiji sam po tome što iza mene stoje konkretna djela”. Banjalučani kažu, valjda je mislio na spot Goge Sekulić? Tako prijatelj pjevaljke Sekulić pare prosljeđuje bliskoj organizaciji “Restart” a ovi dalje i do glavnog trga u Banja Luci.

Na kraju bi bilo nepravedno da ne pomenemo i Njemačku razvojnu agenciju GIZ u Beogradu koja je u momentu pokušaja rušenja aktuelne vlasti u Republici Srpskoj postala centar okupljanja za lidera PDP-a Branislava Borenovića, mladog tatinog milionera Stanivukovića ali i nekih članova “Pravde za Davida“.

Svi zajedno u GIZ-u osmišljavaju kako destabilizovati Republiku Srpsku. To je samo jedan dio znatno šire priče o destabilizaciji Srpske.

Izvor
Govori SrbijaRTRS
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!