Banjaluka

Od 1. jula novi poziv za stipendiranje sportista

Grad Banja Luka nastavlja sa programom stipendiranja sportista koji to zaslužuju na osnovu postignutih rezultata, a poziv za prijave biće otvoren 1. jula.

Iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport potvrdili su da će prijave za kategorizaciju sportista trajati od 1. do 15. jula, kako bi Grad Banja Luka, u skladu sa važećim propisima, obezbjedio sredstva u budžetu za 2020. godinu za njihovo stipendiranje.

Loading...

Stipendije će biti dodjeljivane na osnovu  Pravilnika o kategorizaciji sportista grada, a sve u namjeri da se kroz sistemska rješenja pruži puna podrška sportistima i njihovom daljem usavršavanju.

-Donošenjem Programa razvoja sporta Grada Banja Luka za period 2018-2022. godine, opredjelili smo se za tri strateška pravca razvoja sporta. To su ulaganje u razvoj mladih sportista radi stvaranja velike osnovne baze za dalji razvoj i unapređenje vrhunskog sporta, odnosno ostvarivanje kvalitetnih sportskih rezultata, zatim podrška uključivanju u sport i njegova dostupnost što većem broju djece i omladine i stvaranje jednakih mogućnosti za sve sportske organizacije za ostvarivanje vrhunskih rezultata koji podstiču razvoj sporta i doprinose ugledu našeg grada – naveli su iz ovog odjeljenja.

Da bi se strateški prvaci i ostvarili – Banja Luka, kao jedina lokalna zajednica, provodi drugu godinu ovaj program kategorizacije sportista na osnovu kojeg dodjeljuje stipendije.

Iz resornog odjeljenja su napomenuli da se kategorizacija sportista vrši na osnovu postignutih rezultata u periodu od 1. jula protekle godine do 1. jula tekuće godine za narednu budžetsku godinu.

Sportisti se na osnovu ostvarenih rezultata razvrstavaju u četiri kategorije, i to: zaslužni sportista, sportista internacionalnog razreda, sportista prvog razreda i sportista drugog razreda.

Prema pravilniku, zaslužnim sportistima se dodjeljuje stipendija u vidu jednokratne novčane naknade, sportistima internacionalnog razreda u vidu mjesečne naknade u trajanju od dvije godine i sportistima prvog razreda u vidu mjesečne naknade u trajanju od jedne godine.

Ukupan iznos sredstava, kao i mjesečni pojedinačni iznosi stipendija za sportsite biće utvrđeni budžetom za narednu godinu, odnosno, Programom razvoja sporta sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2020. godinu.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!