Sport

Đokovićev meč sezone na šljaci za treću titulu u Madridu! FOTO/VIDEO

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, savladao je Grka Stefanosa Cicipasa sa 2-0 u setovima i osvojio titulu na Mastersu u Madridu.

Loading...

Đoković je Cicipasa savladao poslije jednog i po časa borbe – 6:3, 6:4 i izjednačio na 1-1 u međusobnim okršajima.

Srpski teniser je došao do ukupno 74. titule u karijeri, 33. na Mastersima, a treće u španskoj prestonici.

Đoković je pobjedom u Madridu značajno popravio učinak na tom turniru, s obzirom da je prošle godine ispao u drugom kolu poslije poraza protiv Britanca Kajla Edmunda.

On je krunom u Madridu povisio prednost nad prvim pratiocem Rafom Nadalom na 4170 bodova, dok je Cicipas obezbedio renking karijere i sedmu poziciju na ATP listi.

Najbolji teniser na planeti potvrdio je taj epitet igrom tokom cijelog meča u kojem je briljirao. Cicipas je pružio izvanredan otpor i isključivo svojom zaslugom u finalu doživeo ne toliko ubjedljiv poraz, gledajući rezultat.

Već od prvog poena i prvih gemova se vidjelo kakav meč se očekuje. Đoković je igrao dosta agresivnije nego na nekim prethodnim mečevima i, uprkos dobroj igri Grka, došao do brejka i vođstva od 3:0.

Cicipas je odgovarao u svojim gemovima, gdje je ipak imao konstantan pritisak sa druge strane mreže, ali je prilikom riterna ostajao bez ikakvih šansi.

Poslije 40 minuta savršenog tenisa srpski teniser je osvojio uvodni set i došao na korak od osvajanja titule. Tokom tog dijela igre bekhend i servis su mu funkcionisali perfektno, dok je forhend bio na takođe zavidnom nivou.

Početkom drugog seta videli smo još boljeg Cicipasa, ali i Đokovića na identičnom nivou kao u prvom setu.

Grk je forsirao drop-šotove u ogromnoj količini i često dobijao poene poslije tih udaraca, ali je srpski teniser odgovarao odličnom kontrolom ritma i forsiranjem protivnikovog bekhenda, gdje adekvatnog odgovora nije bilo.



Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!