Društvo

Za 20 minuta podivljala rijeka, poplavila kuće kod Prijedora FOTO

Rijeka Puharska popodne je izlila u naselju Urije, a voda je ušla u unutrašnjost nekoliko kuća u ovom prijedorskom mjestu.

Redakciji Srpskainfo obratili su se uplašeni mještani koji tvrde da je za dvadesetak minuta ova rijeka ugrozila njihova domaćinstva.

“Oko 17 sati i 40 minuta Puharska je počela naglo da raste, a već u 18:05 izlila je iz svoga korita. U nekoliko kuća voda je ušla, dok je veliki broj domaćinstva ugrožen”, rekao nam je mještanin ovog naselja.

Thumbnail

Dodaje da su ugrožene kuće u ulicama, Unska, Mrakovačka i Krajičkog odreda.

“Problem je što ima mnogo otpada i šiblja u rijeci, ali i renoviran je most u Unskoj ulici pa je sužen prolaz zbog čega voda lakše izliva”, priča on.

Navodi da očekuju da im u pomoć stignu prijedorski vatrogasci.

Thumbnail

“Zvali smo vatrogasce, ali apelujemo na sve službe za sapasavanje da dođu na teren i pomognu nam da odbranimo svoje domove”, ističe on.

Kaže da će ova noć, ali i naredni dani biti neizvjesni za mještane Urija koji žive uz Puharsku.

Inače, u Prijedoru je danas popodne počela da pada jaka kiša, a meteorolozi su najavili da će količine padavina narednih dana biti iznad prosječnih.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!