Društvo

PROBLEM Sve više krivičnih djela u stanju neuračunljivosti

U BiH sve je više građana koji su počinili krivično djelo u stanju neuračunljivosti, a u toku prošle godine izrečeno je 125 mjera sigurnosti, što je više za 31 odsto nego 2017. godine kada su izrečene mjere za 96 osoba, potvrđeno je u Ministarstvu pravde BiH.

Jedina ustanova u BiH u koju se smještaju počinioci krivičnih djela u stanju neuračunljivosti je Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac, prenosi “Dnevni avaz”.

Oduku o smještaju u ovu ustanovu može donijeti bilo koji sud u BiH, i to na period do godinu.

Na teritoriji Republike Srpske lani je izvršeno devet mjera obaveznog liječenja od zavisnosti i 85 psihijatrijskog liječenja, od kojih je 50 osoba smješteno na Sokolac.

Sud BiH izrekao je prošle godine na teritoriji Federacije BiH šest mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja i 13 obaveznog liječenja od zavisnosti.

Evidentirano je 12 osoba koja su, nakon što su počinile krivično djelo u stanju neuračunljivosti, smještene u Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac.

U Brčkom su izrečene tri mjere sigurnosti, od kojih dvije obaveznog psihijatrijskog liječenja i jedna obaveznog liječenja od zavisnosti.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!