Kultura

Završene “Majske muzičke svečanosti”

Proglašenjem pobjednika u Bijeljini je sinoć završen 18. festival horova “Majske muzičke svečanosti”, na kojem je učestvovalo 38 horova iz Slovenije, Srbije i BiH.

“Gran pri ovogodišnjeg festivala pripao je Crkveno-dječijem horu i orkestru `Orlić` iz Batajnice, a svi učesnici su bili u tijesnoj trci za pobjedu”, rekao je Srni portparol hora “Srbadija” Stevan Čukić.

U kategoriji mješovitih horova najbolji je bio hor Kulturnog centra Kikinda “Atendited”, a u kategoriji pravoslavna duhovna muzika Kamerni hor “Angel”, sa osvojenih 100 poena.

U kategoriji mješoviti kamerni horovi najviše poena osvojio je Hor “Zboralica” Kulturnog društva Stična Ivanična Gorica.

Čukić kaže da je ovogodišnji festival bio izuzetno kvalitetan i da su se svi učesnici predstavili bogatim scenskim nastupom i popularnim programom.

Takmičenja su se održavala u kategorijama mješoviti horovi, mješoviti kamerni horovi, pravoslavna duhovna muzika, ženski horovi, dječiji horovi, ansambli sa tradicionalnom muzikom i vokalno-instrumentalni ansambli.

U okviru festivala održano je i takmičenje solo pjevača, kao i nekoliko revijalnih koncerata, a horovi su nastupali u Centru za kulturu, Muzeju Semberije i u Crkvi Svetog Đorđa.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!