Društvo

Đaci na jesen pod novim krovom škole u Podbrdu, kod Mrkonjić Grada

MRKONJIĆ GRAD – Počela je obnova požarom oštećenog školskog objekta u Podbrdu, opština Mrkonjić Grad, ali posla ima mnogo, tako da bi đaci u svoje klupe trebalo da se vrate tek na jesen, s početkom nove školske godine.

Vatrena stihija, koja je u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” Baraći, Područno odjeljenje Podbrdo, izbila 9. marta, iselila je iz njihovih učionica 24 učenika, koji od tada na nastavu idu u obližnju Podrašnicu.

“Obnova krova počela je prije desetak dana. Kiša je odlagala radove, ali se nadam da će oni biti okončani u roku od mjesec dana”, rekao je za “Nezavisne” Miroslav Cvijić, direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

Po njegovim riječima, obnovom krova posao nije okončan, jer slijede unutrašnji radovi.

“To podrazumijeva elektroinstalacije, grijanje i ostalo. Nadam se da bi do početka nove školske godine trebalo sve da bude u funkciji”, precizirao je Cvijić.

Kako je naglasio, sanacija škole mnogo će značiti učenicima i njihovim roditeljima.

Nakon što je vatra progutala krov ovog školskog objekta, pokrenuta je istraga, a “Nezavisne” nezvanično saznaju da preliminarni rezultati ukazuju da je požar izbio iz kotlovnice.

Dogodilo se to u noći između 8. i 9. marta, a učenici su idućeg ponedjeljka na nastavu poslati u Podrašnicu, selo udaljeno nekoliko kilometara od Podbrda.

“Veoma teško nam je svima palo to što je naša škola izgorjela. Kada smo primijetili požar, već je bilo kasno. Vatrogasci su od vatre odbranili što se spasti moglo, ali je dobar dio školske zgrade uništen”, rekla je ranije za “Nezavisne” majka jednog učenika.

Đacima iz Podbrda obezbijeđen je prevoz do Podrašnice, tako da nastavu ne propuštaju, ali će, slažu se svi Podbrđani, biti neuporedivo lakše kada se vrate u učionice u svom selu.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad ranije nam je potvrđeno da im je požar u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” Baraći, Područno odjeljenje Podbrdo, prijavljen 9. marta ujutru, u pet časova.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!