Sport

U Brčkom otvoren Evropski kup u boksu

U Dubravama kod Brčkog otvoren je Evropski kup u boksu na kojem učestvuje 210 boksera iz 10 zemalja.

Turnir je organizovan u okviru proslave 19 godina postojanja distrikta koja se obilježava tokom cijelog marta, a otvorio ga je pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović.

Jaćimović je istakao da ovaj turnir okuplja veliki broj mladih i izrazio zadovoljstvo što boks ponovo dobija na značaju, budući da je, kako je naveo, bio u zapećku svih ovih godina.

“Posebno mi je drago što smo u ovih posljednjih mjesec dana predsjednik Bokserskog saveza Republike Srpske Milenko Tomić, ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović i ja razgovarali o mogućnosti održavanja Evropskog prvenstva u boksu u Republici Srpskoj. Ministarstvo će tome sigurno pružiti podršku, kao i ovom kupu”, rekao je Jaćimović.

Direktor Evropskog kupa u boksu Dragan Jelisić rekao je da je ovo peta godina da se turnir organizuje i izrazio očekivanje da će postati masovniji.

“Takmičenje se odvija na dva ringa sa rundama od tri puta po tri minuta. Imamo dame i muškarce. Imamo i 10 međunarodnih sudija sa međunarodnim licencama”, rekao je Jelisić.

Organizatori turnira su Bokserski savez Republike Srpske, Bokserski savez BiH i Klub borilačkih vještina “Jedinstvo” iz Brčkog.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!