Društvo

Solak: Situacija se smiruje, blaga stabilizacija svih vodotokova

SARAJEVO – Direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak izjavio je da je došlo do blage stabilizacije svih vodotokova i da se situacija smiruje.

“Tokom noći smo se u opštini Doboj-Jug borili za svaku vreću gdje ćemo je staviti i sve vrijeme smo imali ljudstvo po određenim naseljima. To je specifičan grad, na devet rijeka. Taman se izborimo sa jednom, dođe druga, pa je bilo izuzetno naporno”, rekao je Solak.

Loading...

Solak je rekao za “N1” da su sproveli preventivne evakuacije i da niko od stanovnika nije povrijeđen.

“Od jutros je značajan pad nivoa svih rijeka. U Sanskom Mostu rijeka Sana je takođe u opadanju, osim Usore i Bosne”, istakao je Solak i napomenuo da je mnogo postignuto, ali da posao tek predstoji.

On je dodao da nema razloga za brigu, ali da maksimalan oprez mora postojati.

“Konstantno smo na vezi sa kolegama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, pratimo nivo vode. Nema razloga za brigu, važno je što prije izbaciti vodu iz objekata i onda da počne isušivanje. Padavine će biti mjestimične, blage i neće predstavljati probleme”, istakao je Solak.

Solak je rekao da je ohrabrujuće to što je na raspolaganju dovoljno ljudstva i mehanizacije, a pomažu i javna kantonalna preduzeća sa svojom mehanizacijom.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!