Društvo

Đajić: Od 23. septembra Banjaluka će imati najbolji klinički centar u regionu

"Radovni na sjevernom krilu Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske su pri kraju i zadovoljstvo mi je da pozovem stanovnike Srpske da 23. septembra, u 11 časova, dođu i prisustvuju otvaranju sjevernog krila, kada će biti i ceremonija preseljenja hirurških klinika, da se uvjere da mi pravimo najbolji klinički centar u regionu, rekao je Vlado Đajić, direktor Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske.

Đajić je istakao da je UKC ponos našeg naroda, rukovodstva Srpske i uslov opstanka na ovim prostorima.

“Imamo najbolji građevinski objekat, najbolju opremu i ono čime se najviše ponosimo najbolji kadar. Radimo na edukaciji osoblja, šaljemo veliki broj ljekara u inostranstvo, a i veliki broj eminentnih stručnjaka dolazi u Banjaluku da uči naš kadar,” rekao je Đajić.

Loading...

On je dodao i da je nedavna posjeta Rusiji, Sankt Peterburgu, urodila plodom, gdje su on i ministar zdravlja Srpske Dragan Bogdanić imali brojne konstruktivne sastanke. Njihovu posjetu ranije je dogovorio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, sa vlastima u Sankt Peterburgu.

“Rusi imaju dobru medicinu, na viskom nivou i imaju želju da nam pomognu. Dogovorili smo da jedno dijete ode na terapiju koja se ovdje ne može raditi, zatim da naši ljekari idu na besplatnu edukaciju u njihove ustanove, na par mjeseci, a njihovi ljekari su obećali doći na otvaranje sjevernog krila, da napravimo konkretnu saradnju,” kaže Đajić.

Kako ističe veoma su značajni i kontakti sa predstavnicima njihovih farmaceutskih kuća.

“Njihovi lijekovi su bolji, a jeftiniji za 30 do 50 odsto od zapadnih. Mi radimo na pronalaženju zakonske regulative kako da i te lijekove koristimo, koji su istog ili boljeg kvaliteta nego lijekovi sa zapada,” kaže Đajić.

Osvrćući se na kandidaturu za naredne izbore Đajić kaže da predsjednik partije i rukovodstvo prave spiskove i da je on stavljen na listu SNSD.

“Do sada sam bio apolitičan, radio sam svoj posao i ostvario sam se na ličnom planu. Međutim, ono što me je opredijelilo da se aktivnije uključim jeste da je pred Republikom Srpskom jedan težak period. Mislim da je sad došlo vrijeme da svi, cjelokupno stanovništvo Srpske ide pod jedan krov, a dominatna figura koja treba da nas vodi jeste predsjednik Srpske Milorad Dodik, da spasimo Srpsku. Mi moramo uložiti sav naš kapacitet da spasimo i održimo Republiku Srpsku,” kaže Đajić.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!