Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Region

Stefanović: Amerikanci pohvalili srpsku policiju za borbu protiv narkotika

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu sa predstavnicima Uprave za borbu protiv droga, koji su pohvalili srpsku policiju u dosadašnjoj borbi na suzbijanju prodaje narkotika.

Stefanović je sa direktorom DEA Utamom Dilonom i njegovim saradnicima razgovarao o unapređenju borbe protiv trgovine narkoticima, kao i saradnji srpske policije sa pripadnicima DEA, saopšteno je iz MUP-a Srbije. 

On je istakao da su pripadnici MUP-a Srbije tokom 2018. godine zaplijenili više od četiri tone narkotika, te da su u ovoj godini rezultati još bolji, imajući u vidu da je srpska policija, za samo četiri mjeseca, oduzela više od dvije tone droge. 

Sagovornici su se saglasili da borba protiv narkotrafikinga predstavlja veliki izazov, ne samo za Srbiju i SAD, već i mnoge druge države, te da je zbog toga važno utvrditi konkretne korake buduće saradnje srpskih i američkih službi, da bi bili još efikasniji u hapšenju kriminalaca i pljenidbi narkotika. 

Stefanović je istakao i značaj treninga pripadnika MUP-a u borbi protiv trgovine narkoticima i pozvao Dilona i njegove saradnike da razmotre mogućnost unapređenja saradnje u oblasti edukacije i obuka, sa čim su se predstavnici DEA i saglasili. 

Dilon i predstavnici američke Uprave za borbu protiv droga su istakli da je primijetan napredak Srbije u borbi u suzbijanju prodaje narkotika, što se može vidjeti i kroz nekoliko uspješnih i važnih akcija pripadnika MUP-a. 

Američki sagovornici su istakli da samo zajednička borba protiv narkotrafikinga može doprinijeti ostvarivanju konkretnih rezultata.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button