Politika

Dodik: Krajnje vrijeme da Incko ode

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da visoki predstavnik u BiH Valentin Incko “može da okački mačku o rep svoja bonska ovlaštenja”.

– Provociram ga da to uradi, da vidim koliko je jak. Kako će to uraditi? Kakva bonska ovlaštenja? To može uraditi samo na bazi konsenzusa PIK-a, a Dejtonski sporazum ne podrazumijeva PIK. Smijenićete nekog? Nećete – rekao je Dodik i dodao da je prošlo je vrijeme i krajnje vrijeme da visoki predstavnik ode iz BiH.

Istakao je da Incko ima 24.000 evra platu, plus plaćenu rezidenciju i plaćene odlaske kući.

– Incko mjesečno ima primanja od 40.000 evra i naravno da se bori za to i zato daje negativne izvještaje – dodao je Dodik.

Naveo je da ministar u Austriji nema više od 10.000 evra, a Incko ima 24.000.

– Pokušajmo uraditi sve da dobijemo mišljenje Evropske komisije i da dođemo do kandidatskog statusa da se fokusiramo na izvore finansiranja projekata. Koliko ja razumijem, demokratske standarde Evrope ne može da dobije zemlja koja je pod protektoratom i koja ima visokog predstavnika. Venecijanska komisija je 2005. godine rekla da je nespojiv evropski put sa zemljom koja ima visokog predstavnika – zaključio je Dodik.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!