Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Kultura

“Sunđer Bob u akciji kampovanje” premijerno među mališanima

SOKOLAC – Glumci Pozorištanca “Maslačak” iz Bijeljine odigrali su premijerno na Sokocu predstavu “Sunđer Bob u akciji kampovanje” za 60 djece nižih razreda osnovne škole i predškolskog uzrasta.

Glumica ovog pozorišta Marija Blagojević rekla je Srni da je ova predstava rađena po novom scenariju i da se premijerno prikazuje u Republici Srpskoj i dijaspori.

Ona je istakla da su, zahvaljujući dobroj saradnji ovog pozorišta i sokolačke Ustanove za kulturu, mališani na Sokocu sinoć imali priliku da prvi put gledaju Sunđer Boba u novim avanturama kampovanja sa Lignjoslavom i ostalim likovima.

Direktor sokolačke Javne ustanove za kulturu “Pero Kosorić” Irena Šućur rekla je da su i ovaj put mališani bili oduševljeni predstavom “Maslačka”, čiji je nastup organizovala ova ustanova u prostorijama Visoke škole za uslužni biznis na Sokocu.

Podsjetivši da je bioskopska sala izgorjela u požaru 2011. godine, ona je naglasila da je prava šteta što Sokolac nema bar takav prostor u kojem bi se mogle održavati pozorišne predstave, književne večeri i druge manifestacije, što nedostaje svima.

Ona je navela da Javna ustanova za kulturu “Pero Kosorić” sve svoje sadržaje organizuje u prostorijama drugih ustanova koje joj izlaze u susret, omogućujući joj da premosti taj nedostatak do izgradnje novog objekta ili rekonstrukcije požarom oštećenog.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button