Sport

Alegri dobio otkaz

Masimilijano Alegri više nije trener Juventusa, objavila je Stara Dama na zvaničnim stranicama kluba.

Sada već bivši trener i predsjednik kluba Andrea Anjeli zvaničnu potvrdu daće na konferenciji za novinare u subotu u 14 sati.

Loading...

Juventus je ove sezone osvojio osmi naslov prvaka Italije zaredom, ali čelnici kluba mu očigledno nisu mogli oprostiti ispadanje od Ajaksa u četvrtfinalu Lige šampiona i ispadanje od Atalante u drugom kolu Kupa.

“Ostajem u klubu. Prije nekoliko dana sam se sastao s predsjednikom i rekao sam mu svoju odluku. Sješćemo još jednom svi zajedno i razgovarati o budućnosti”, tvrdio je Alegri nakon poraza od Ajaksa, a ti razgovori očigledno nisu prošli u najboljem redu, te su klub i trener odlučili da je vrijeme za prekid suradnje.

Alegri je u Juventus stigao 2014. godine te je s njima osvojio pet puta Serije A i četiri puta italijanski kup. Bio je dva puta u finalu Lige šampiona, ali nisu uspjeli da podignu klempavi trofej, Klub mu je ove sezone doveo Kristijana Ronalda i osvajanje Lige šampiona bilo je pod ‘must’, ali tu su Juventus i Alegri podbacili i Italijan je postao bivši.

(24sata.hr)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!