Kolumne

Daniela Ratešić Došen: Juriš na Pravdu!

Kod nas je zamjena teza jedan od omiljenih specijaliteta domaće kuhinje.

Npr. šef te kažnjava što je slab promet prodaje, a to što on nije nabavio robu koju bi ti prodavao, to nije problem.
Problem si ti kao radnik.
Pacijent je podlegao jer zdravstveni radnici nisu uradili sve što su trebali, a to što nisu imali s čim da urade što su trebali, to isto tako nije bitno. Ali kada se izrazi nezadovoljstvo, kada se neko iz naroda na bilo koju nepravdu iz svakodnevnog života usudi usprotiviti, on je jedini i isključivi krivac za sve.

Loading...

Elem, povod ove priče je sve češće “jurišanje” režimskih plaćenika na narod koji traži pravdu, počevši od onih ameba-botova, pa sve do javnih servisa koji parazitiraju na grbači naroda.

Tu je zamjena teza toliko očigledna, da prosto bode u oči.

Narod je obespravljen već dugi niz godina, po mnogim pitanjima. Ćutali su i trpili svakave oblike nepravde, ne bih da ih sada nabrajam, jer bi tekst ličio na Gorski vijenac.
Ali kada su počeli da zataškavaju smrt jednog djeteta, čaša se prelila. Ćutnju je zamijenilo glasno negodovanje i jasno i glasno traženje pravde. Jasno je da su se tom izražavanju nezadovoljstva priključili i brojni drugi obespravljeni, jer su shvatili da ćutanjem nikada ništa neće postići.

I šta se onda dešava?

Roditelje sa djecom koji za njih traže sigurno okruženje i miran život, starce koji žele dostojanstvenu i bezbrižnu starost, studente i đake koji žele posao, napredak i prosperitet u budućnosti, pa čak i male bebe u kolicima kojima ih voze njihove majke, oni “jurišnici” nazivaju obojenom revolucijom!”

Dakle, ljude koji žele bolje sutra svima u ovoj zemlji i koji žele da institucije funkcionišu kako dolikuje, oni obilježavaju kao rušioce sistema i institucija. Gledano sa strane svakog normalnog čovjeka to je apsurd, ali kada se stolica ljulja, aktiviraju se sva raspoloživa sredstva za napad na pobunjeni narod.

Odakle im pravo da govore?!

Obojenu revoluciju zapravo vode “oni” protiv naroda, protiv države i protiv svega što se kosi sa njihovim ličnim interesom. Obojena revolucija je davno počela, uništavanjem fabrika i preduzeća, rasprodajom državne imovine, uzimanjem kredita kojima su nam zadužili pokoljenja iza nas, uvođenjem kriminala u institucije, zapošljavanjem nesposobnih i priučenih koji nemaju pojma o onome što treba da rade, samo je bitno da dobijaju dobru platu sa “državnih jasli”.

Sastavni dio te obojene revolucije je i srozavanje standarda građana, smanjivanjem plata, uvođenjem Zakona o radu koji je primjenjiv u robovlasničkom društvu, svakodnevnim uvođenjem raznih poreza, nameta i akciza. Jedna od najboljih akcija te obojene revolucije je i tzv. Fond solidarnosti, kojim su dugo vremena kopali po praznim novčanicima građana a se u cilju namirenja štete nastale u poplavama.

Gdje nestadoše milioni?

Reći će “u popravke kuća, puteva i nasipa”. Svi koji su pretrpjeli štetu znaju koliko to nema veze sa realnošću, a nasipe su odnijele prve bujice poslije jače kiše. E kada se našao neko da kaže stop i toj aktivnosti revolucije, morala se smisliti nova strategija otimanja para od naroda. EUREKA! Udariti po vozačima na sve moguće načine, od poskupljenja registracije, osiguranja, preko goriva i naravno basnoslovnih kazni za svaki saobraćajni prekršaj.

Ko te tjera da voziš auto?

E tako se, dragi moji ruši i država i institucije. Uništavanjem, otimanjem, podmićivanjem, zapravo svim mogućim i nemogućim metodama korupcije, jer smo upravo mi, odnosno naša država postali svjetski poznati simbol korupcije. Traženje pravde je zapravo vapaj za izliječenjem bolesnih institucija kako bismo svi mogli normalno živjeti. Problem sa kojim se trenutno susreću ti obojeni revolucionari je nešto sa čim se ranije nisu susretali.

Narod govori, narod se ne boji, narod traži pravdu!

Šta učiniti? Umjesto da se uhvate u koštac sa nagomilanim problemima i krenu jedan po jedan pospremati, oni su samo obrnuli tezu i svoj narod, onaj isti koji im služi kao glasačko tijelo (čitaj: ovce), proglašavaju izdajnicima, rušiocima sistema i institucija, teroristima, soroševcima, na kraju ludacima u sanatorijumu.

Zaključak : Pravda je tu da zaustavi obojenu revoluciju i uništavanje države i naroda, a oni su toliko pogubljeni nastalom situacijom da od svakog “konja” misle da je Trojanski.

Ključne riječi
Loading...

Daniela Ratešić Došen

Rođena u Banja Luci, 8.8.1976. godine Osnovnu, Srednju medicinsku i Medicinski fakultet završila u Banja Luci. Od 2005. godine bavi se humanitarnim radom, najprije u Fondaciji "Pobijedimo tišinu", potom osniva HO "Budimo ljudi" čiji je i predsjednik. Samohrani roditelj kćerke Katarine. Živi i radi u Banja Luci.
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!