Svijet

Francuzi presreli brod sa devet migranata

Francuska Obalska straža presrela je brod na kome je bilo devet migranata koji su pokušali da pređu Lamanš i uđu u teritorijalne vode Britanije.

Riječ je o osam muškaraca i jednom djetetu, kod kojeg je primijećen blaži oblik hipotermije, saopštila je francuska Obalska straža. 

Loading...

Oni su pronađeni jutros oko šest kilometara od Rta Gri-Ne i prebačeni su u Kale, oko 25 kilometara dalje na istok, gdje su predati graničnim službenicima. 

“Pomorski službenici Kanala i Sjevernog mora upozoravaju migrante da ne prelaze Kanal, jedan od najprometnijih i najopasnijih vodenih tokova na svijetu”, navodi se u saopštenju, javlja “Juronjuz”. 

Broj ljudi, koji pokušavaju da ilegalno uđu u Britaniju, povećan je prošle godine. 

Prema podacima britanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, više od 500 migranata, većinom iz Irana, prošle godine pokušalo je da uđe u Britaniju u poređenju sa 13 iz 2017. godine. 

Migranti pokušavaju da uđu u Britaniju ilegalno brodovima preko Lamanša i na trajektima kao slijepi putnici. 

Četiri krijumčara osuđena su u aprilu na 10 godina zatvora zbog ilegalnog prebacivanja migranata trajektom iz Francuske u Britaniju.  
 

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!