Društvo

Djeca sa Kosmeta krenula prema Srpskoj

Djeca sa Kosova i Metohije i njihovi nastavnici krenuli su jutros iz Kosovske Mitrovice prema Republici Srpskoj gdje će boraviti do 23. juna u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Centralni doček djece sa Kosmeta predviđen je u 12.00 časova u Andrićgradu, ispred hrama posvećenog Knezu Lazaru.

Loading...

Iz Kosovske Mitrovice jutros je krenulo 20 autobusa sa 1.030 najboljih učenika i njihovi nastavnici, te jedan autobus u kome su djeca i mladi ometeni u razvoju i njihovi roditelji iz Udruženja roditelja “Podrži me”.

Prvi autobusi su u 6.00 časova prošli administrativni prelaz Jarnje, a potom se konvoj uz organizovanu pratnju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uputio preko Raške, Kraljeva, Čačka, Užica prema graničnom prelazu Kotroman i Vardište do Višegrada, saopšteno je iz banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Iz Odbora napominju da će ih tu dočekati predsjednik Odbora Milorad Arlov, načelnici Višegrada i Han Pijeska, opština koje su pokrovitelji centralnog dočeka, ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović, predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Srpske i delegacije gradova domaćina.

Nakon svečanog dočeka i kulturno-umjetničkog programa, u 13.30 časova planiran je polazak djece i nastavnika sa Kosmeta u 19 gradova koji će biti domaćini u Republici Srpskoj.

Planirano je da djeca stignu do 22.00 časa kod svojih domaćina od Trebinja do Novog Grada. Poseban doček biće im priređen u svakoj opštini.

Dočeke će im prirediti ukupno 900 porodica, rukovodstva lokalnih zajednica i osnovnih škola iz Republike Srpske.

Ovo je osmi projekat u okviru kojeg djeca sa Kosova i Metohije dolaze u Republiku Srpsku. Do sada je Srpsku posjetilo 4.500 djece i 400 prosvjetnih radnika iz južne srpske pokrajine.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!