Hronika

Državljanin BiH u Njemačkoj pucao na policiju, jedan ranjen

​Prava drama odvijala se u srijedu ujutro u njemačkom Gladbecku, kada je specijalna jedinica policije pozvana da interveniše u stanu Veska B., 51-godišnjeg državljanina BiH.

Kada su policajci ušli u stan, Vesko je uzeo pištolj, zapucao i jednog “specijalca” pogodio u predjelu grudnog koša. Srećom, zaštitni prsluk spasio je život policajcu, prenosi radiosarajevo, a pišu njemački mediji.

Loading...

“Kolega je lakše povrijeđen. Primljen je u bolnicu”, rekla je portparol policije Ramona Hörst (44), a prema informacijama Bilda policijski službenik je pretrpio samo modrice.

Policajci su potom bez upotrebe vatrenog oružja uspjeli savladati Veska B. i staviti mu lisice na ruke.

“Uhapšeni je već prijavljivan zbog oružanih prijetnji, što je bio razlog da pošaljemo specijalnu jedinicu policije”, rekla je Hörst.

Kada je policija u 6 sati ujutro povukla prozorsko okno u stanu Veska B., osumnjičeni je odmah zgrabio pištolj.

Vesko B. i njegova porodica već četiri godine žive u naselju Ellinghorst, a komšije kažu su u njihovom stanu često morali intervenisati službenici policije i socijalnih službi. Optuženog sada očekuje prijava za pokušaj ubistva.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!